שאלה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

28/11/2014 | 20:39 | מאת: א

הפנו אותי לבדיקת איסוף שתן מסוג 5-HIAA, עקב התסמינים הבאים: מזה כחצי שנה התקפים של חולשה, בחילות, דופק חזק ומהיר, הזעה, ל"ד גבוה, כאבי ראש (לאו דווקא בזמן ההתקף, בד"כ לפני). אציין כי גם ירדתי במשקל 10 ק"ג במהלך החודשים האחרונים, ונמדדו מספר פעמים ערכים גבוהים של לחץ תוך עיני. בנוסף התופעות הנ"ל מחמירות מאוד בזמן נסיעה ובתנוחות מסוימות. בין ההתקפים אני סובלת גם כן מחולשה, הרבה פעמים במעבר לעמידה. לפני כשנה עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה עקב אבנים. בדיקות הדם שעברתי עד כה היו תקינות (ספירה, ביוכימיה, TSH), בירור נוירולוגי היה תקין (CT עם חומר ניגוד, LP). רופא גסטרו הפנה אותי לבדיקת גסטרוסקופיה בעוד כחודשיים. השאלה שלי האם בדיקת השתן שהפנו אותי כוללת בתוכה גם קטכולאמינים, או שהיא בודקת רק סרוטונין. שאלה נוספת- האם התסמינים שתיארתי מתאימים לכיוון של גידול נוירואנדוקריני, והאם ישנו כיוון נוסף שאני צריכה לבדוק? תודה מראש!

שלום רב, לשאלה הראשונה, ניתן לבצע באותו איסוף שתן גם רמת 5-HIAA וגם רמת קטכולמינים, מטאנפרינים ו-DOPA, אך חייבים לבקש ספציפית את כל ההורמונים. לשאלה השניה, התלונות שלך יכולות להתאים לבעיות אחרות - רשימה ארוכה של אבחנה מבדלת - על זה כדאי להתייעץ בצורה מסודרת עם רופא המטפל. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים