hiaa-5 ורמת קורטיזול גבוה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

10/12/2013 | 10:48 | מאת: לולה

באיסןף שתן 24 הגיעו תוצאות של קורטיזול 816(לאחר שנבדק פעמיים)ורמת hiaa-5. בתוצאה של 16.8 שהוא כפול מהנורמה בבירורים על קושינג או קרצינואיד שאולי שלח גרורות לכבד.האם יש אופציות למשהו פחות דרמטי עם תוצאות כאלה.הסיבה לבדיקה דופק מואץ.כאבי בטן.בחילות.ירידה חדה במשקל עצבנות וכאבי ראש.בבבקשה עזרה

שלום רב, האם עשית שני איסופי שתן שונים (כי החומר חומצי ששמים באיסוף ל-5-HIAA מפריע לאיסוף לקורטיזול)...? ממליצה להשלים: -בדיקת דם לבלוטת התריס TSH, FT4 - איסוף שתן 24 שעות חוזר עם חומר משמר חומצי ל-5-HIAA, קטכולמינים, מטאנפרינים ו-VMA ותוך דיאטה דלת סרוטונין ל-72 שעות לפני ותוך כדי האיסוף. הפירוט על הדיאטה אפשר לקבל מהרופא המטפל או מהאינטרנט - מבחן דיכוי קורטיזול בדם לאחר לקיחת דקסמטזון בערב לפני - אנא תתיעצי עם הרופא המטפל על הבדיקה. בהצלחה, ד"ר גלסברג

11/12/2013 | 21:49 | מאת: לולה

tsh-1.35 ml T3-free-4.6 ml T4-free-12.8 ml Anti cardiolipin igG-1.6 ml/ igA-0.5 ml Ab glycoprotei igG- 1.4 ml

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים