גידול נוירואנדוקריני ? - סיפור מוזר

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

09/01/2013 | 12:28 | מאת: אבי

ד"ר סימונה הנכבדה בעבר שאלתי בפורום אודות חשד ל MEN וענית לי בטובך שצריך לגמור את הברור הביוכימי. לאחר מסכת ארוכה ומתישה, סיימתי את הברור וברשותך אפרט בקצרה. בן 51 ברקע מיקרואדנומה שאינה מפרישה למעט ירידה ניכרת בטסטוסטרון הכללי 5.6 (8.4-28.7)ו 0.47BT (אציין תופעה חריגה שעם ירידת הטסטוסטרון יש תמיד לויקוציטוזיס עם סטייה שמאלה) בעקבות אירועי טכיקרדיה+פלפיטציות (עם קפיצות כ 6 פעמים ביממה של עד 140)ויתר ל"ד שהוגדר ע"י פרופ' שרעבי כתנודתי לאחר הולטר ל"ד והולטר לב (תקין עם עליות של עד 165-110), אירועי הסמקה/חיוורון וסחרחורות בוצע ברור אנדוקריני. קלציטונין- 21 ו 23 (בערכי מכבי 0-8). במחן גירוי עם 2.9 גר' קלציום עלה אחרי 2 דק' ל 320 (ערך התחלתי באיכלוב 18.6). אולטראסאונד תאירואיד תקין (עם חוו"ד נוספת של פרופ' שטראוס) למעט בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות עד 3 ס"מ. מיפוי סומטוסטטינים באסותא - תקין ללא קליטה פתולוגית(ציינו שלא ניצפו בלוטות צוואריות מוגדלות). מטנפרינים באיסוף שתן בדיקה ראשונה 329 (0-300) בדיקה שניה 423 נורמטנפרינים תקינים 493 (0-530). בבדיקת מטנפרינים בדם באיכלוב - 47 (0-90) ונורמטנפרינים 23(0-200). איסוף שתן באיכלוב לקטכולאמינים אפניפרין ונוראפניפרין גבוהים ב 50% מהערך העליון. כרומוגרנין A-75. גסטרין 18. בבדיקת גסטרוסקופיה ע"י ד"ר שמש נמצא דואודוניט בינונית, הליקובקטר חיובי במבחן נשיפה. קולונוסקופיה תבוצע ב 24.1 לא נמצאה מוטציה ל RET ONCI GENE במבמן קלונידין באיכלוב לפני NORMOPRESAN 0.3 מ"ג - אפינפרין בדם LOW (20-40) מוראפניפרין בדם 74 (200-800) ודופה 408 (1000-2000) 180 דק' לאחר הכדורים - אפינפרין LOW, נואפיניפרין 68 ודופה 280 ל"ד לפני הכדורים 134/78 דופק 81 ולאחר הכדורים ירד עד 102/60 ודופק 63 דופלר עורקי כליה - תקין אלדוסטרון5.6 (4-31) רנין 0.64 (0-5.3) יחס אלדוסטרון רנין 8.8 (בעמידה) ד"ר אושר מאיכלוב שערכה את הברור המסור והמקיף טוענת שלגבי הקלציטונין (ועלייתו במבחן פי 17.5) להמשיך רק במעקב לגבי החשד (הקלוש) לפאו להשלים הולטר ל"ד ואז יוחלט אם רק לקחת קרדילוג לאיזון לחץ הדם. סליחה על האריכות ומקווה שלא החסרתי פרטים חשובים. אודה מאוד על חוות דעתך המקצועית. לולא ההרגשה הכללית הירודה (בעיקר חולשה עזה בעת התקפי הדופק וסחרחורות קשות שגורמות לי חוסר יציבות ובחילות) - הייתי עוזב הכל אבל אני גם אבא ל 10 ילדים ובעל אוהב...

שלום רב, אכן השלמת בירור מקיף, עם סיכוי נמוך לגידול נוירואנדוקריני. ממליצה כעת על מעקב בלבד. בברכה, ד"ר גלסברג

26/01/2013 | 23:30 | מאת: אבי

תודה על תשובתך

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים