שאלות הקשורות לאדרנל , ולתירואיד ועוד בעיות הורמ

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

16/08/2012 | 21:44 | מאת: מירי

אני מטופלת שלך בשנה האחרונה , לאחר ניתוח הסרת בלוטת התריס [ימין והיסטמוס ] ביצעתי לבקשתך מיפוי גליום לסומטוטין , בגלל קרצנואיד בעברי . לא התגלה משהו חדש בבטן רק גידול ידוע באדרנל שמאלי - אדנומה . מה שכן נרשם : קליטה פתולוגית באזור אונה שמאלית של התירואיד. אני סובלת מאז הניתוח מצרידות , וקולי השתנה לגמרי כמו כן היה כתוב :אי סימטריה קלה של מתרי הקול , יש לי גם מעין נוירופטיה בקצה של הפה, שפתיים . הייתי אצל נוירולוג , שלא התייחס ברצינות . הייתי בטוחה שמדובר בתופעת לוואי של הניתוח , הייתי אצל רופא א.א.ג הוא שלל לחלוטין פגיעה עצבית בזמן הניתוח , ואמר שאנינו מתרגש מהתשובה של המיפוי , כי יש לי השימוטו , ודלקת לדעתו מגיבה לגליום ואין להתייחס לזה . מה דעתך? הוא מצא בבדיקה דלקת בלרינקס וכן נודול על מיתרי הקול משמאל , המליצ לי לקחת אומפרדקס במינון " מטורף" של 80 מ"ג ביום , ולהפסיק לעשן . הורדתי כמות עישון ואני לוקחת רק 40 מג אומפרדקס . ואשוב אליו [ ואלייך ] רק בעוד חודשיים שלושה . בנתיים ביצעתי גם את בדיקות הדם ושתן שביקשת במסגרת ברור קושינג . קוטיזול בדם תקין [ גם בעבר ] דקסמטזון טסט בפעם הראשונה כנראה תקין 64 בשנים קודמות היה כל הזמן סביב 119 [עם 2 מג ] אי סי טי אייץ , כמו בעבר נמוך מ2 די איץ אי איי [מה זה?] 0.47 נמוך ? מה שחדש ולא נעשה בעבר הוא טסטוסטרון גבוה:3.4 מה המשמעות של זה? אנדוסטרון תקין . איסוף שתן ל24 שעות לקורטיזול לא קיבלתח תשובה . בעבר היו תשובות גבוהות והיו תקינות אליי לציין שאף על פי שאני שותה המון יותר מ2 ליטר נוזלים ביום אני נותנת מעט שתן [ב24 שעות היה רק 700 סיס] עד כמה שידוע לי אין בעיות בכליות ממה זה נובע . אני בת 55 ועדיין לא במנופאזה [ קיבלתי וסת לאחר חצי שנה ] אני מציינת זאת כי אולי הטסטוסטרון קשור לזה ? או קשור לאדרנל . מה המשמעות בגילי לתשובה זו? אודה לך על תשובות .

מירי שלום, האתר לא משמש במקום יעוץ מסודר במרפאה. אודה לך אם תוכלי לקבוע תור מסודר כדי שאוכל לעבור על התוצאות ולסכם איתך על ההמשך. בברכה, ד"ר גלסברג

21/08/2012 | 17:23 | מאת: מירי

תודה על תגובתך , וודאי שהאתר אינו במקום בדיקה מסודרת . יש לי תור אלייך רק בסוף אוקטובר , ורציתי לברר האם אני צריכה להיות מודאגת מתשובת המיפוי או לא . וגם שאלה יותר כללית האם טסטוסטרון גבוה " נורמלי " בגילי במצב של פרה מנופאזה ? או לא .

תוצאת המיפוי איננה מדאיגה. טסטוסטרון יכול להיות לעיטים מוגבר לאחר גיל המאבר. בברכה, ד"ר גלסברג

21/08/2012 | 17:50 | מאת: מירי

תודה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים