נגישות
נגישות

DHEA-S גבוה- פאוכרומציטומה?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/12/2011 | 00:25 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 22. נוטל תרופות קבועות: זיפרקסה, ריספונד וציפרלקס. סובל מאקנה קשה וממושכת. בתקופה האחרונה אני מתלונן על דופק מהיר, נשירת שיער מאסיבית, עייפות ומזה שנתיים פסים אדומים בקפלים בבטן או בשורש כף היד שמופיעים ונעלמים תוך מס' דקות. בבדיקות מעבדה נמצאו אנמיה מחוסר ברזל- לוקח תוספי ברזל מדי יום כבר כחודש וחצי אך עדיין לא עברתי בירור גסטרואנטרולוגי. כמו כן, נמצאה רמה גבוהה של DHEA-S: תוצאה 17.9 (כשהנורמה עד 15.2). פרולקטין גבוה- 580(ייתכן בגלל הריספונד). איסוף שתן לקורטיזול- 71.3 (טווח בין 9 ל- 90), קורטיזול בדם 563 (נורמה בין 118 ל- 618),פרוגסטרון גבולי- 3.9 (נורמה עד 4), טסטוסטרון טוטאל תקין, 17 hydroxyprogesterone תקין, TSH תקין.יש לציין כי לא ביצעתי בשנה האחרונה איסוף שתן לקטכולאמינים ומטנפרינים בדם ובשתן. תוצאת בדיקת כרומוגרנין A האחרונה בהדסה מתאריך 11/5/11 היא 91.73 (נורמה עד 98). אולטראסאונד בטן (1/11/11) תקין. האם רמת ה- DHEA-S המוגברת אצלי יכולה להיות קשורה לפאוכרומציטומה? אם כן, כיצד עליי להשלים הבירור? אם לא, מה יכול להסביר את הסיבה לרמה גבוהה זו והאם תסמונת קושינג היא חלק מהתמונה? כיצד עליי להשלים בירור??? תודה רבה רבה וכל טוב!!!

לקריאה נוספת והעמקה

לדניאל שלום, לא, אין קשר ברור ידוע בין פיוכרומוציטומה ל-DHEA-S המעט מוגבר. למיטב זיכרוני עברת מספר רב של בדיקות לגידולים נוירואנדוקרינים שהיו שליליות וקישרנו את התלונות שלך לטיפול הפסיכיאטרי. לגבי הקווים האדומים- מדובר כנראה בתופעה הידועה בשם "דרמוגרפיזם". בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים