PNET אחרי 3 טיפולים בשוויץ עם תופעות קשות וחדשות

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/09/2010 | 16:26 | מאת: זכר 32

שלום, אבי בן 60 מאובן PNET עם גרורות בכד כבר 7 שנים מטופל בהדסה אצל פרופ' גרוס לפני חודש וחצי חזר מטיפול שלישי בשוויץ ( רדיואקטיבי) הרופאים סהכ אמרו שהטיפול נקלט בהצלחה ושהם מאמינים שתופעת ההייפר קאלציום בדם תיעלם. כיום הוא סובל מספירות דם נמוכות,ירידה בטרמבוציטים , ירידה בטסיות , חוסר תאבון תמידי,דיכאון ועליה מדאיגה מאד בערכי הקלציום הוא מתאשפז לעיתים קרובות בהמוטולוגית לקבלת טיפול ומטופל ע"י סנדטוסטטין(קצר טווח), סומטולין(ארוך טווח), וזומרה פעם בחודש להורדת הסידן, בכל פעם שהסידן עולה מעל ל 15 בדם אנו מאשפזים אותו בהדסה. בנוסף הוא מקבל תרופות להורדת לחץ דם ללא קשר למחלה, לאחרונה כל התרופות להורדת סידן לא עוזרות והוא מטופל באינפוזיות 2 ליטר ביום + פוסיד למנוע התייבשות. גרוס דוחף את נוברטיס לספק לאבי את הדור החדש של הסנדוסטטין בתקווה שזה ישפיע להורדת הסידן אנו אובדי עצות, מיואשים ובעיקר מתוסכלים כבר 7 שנים שהוא נאבק עם המחלה ללא כל שיפור. יכול להיות שריבוי התרופות גורם לאיזו תופעת לוואי כך שהאנלוגים לסומטולין לא משפיעים יותר. אילו עוד דרכי טיפול יש להורדת ערכי הסידן הארור ? קראתי מאמר מ2004 שמסביר שINSULINE LIKE GROWTH FACTOR מעלה את רמת הקלציום בגידולי לבלב ראשיים מסוג NET - האם בתרופות שציינתי יש מרכיב את ה ILFG שאולי גורם לכל העסק לא לעבוד? תודה מראש חג סוכות שמח

שלום רב, תודה על השאלה, אני מבינה שאביך מאובחן כבר 7 שנים עם PNET מטסטטי לכבד. לאחר טיפול נוסף ב-DOTATOC לפני כחודש וחצי, יכולה להיות עדיין ירידה בספירת הדם, ותלוי ברמת הספירה לפני הטיפול, בד"כ ישנה עלייה מסויימת-עד לתקין, של הספירה (בסה"כ יכול לקחת שבועות-חודשים). מבחינת רמות הסידן המוגברות, זה בד"כ כתוצאה מהפרשה ע"י הגידול של הורמון דמוי PTH, או לפעמים ע"ר גרורות בעצמות. הטיפול הוא בעקרון טיפול במחלה הראשונה (כמו DOTATOC),(ניתן במשך לשקול SUTENT או RAD-AFINITOR), וטיפול ישיר להורדת הסידן כמו הרבה הרבה נוזלים, זומרה, לפעמים סטרואידים. פרופ. גרוס מכיר היטב את כול האפשרויות של טיפול ואתם בידיים טובות מאוד, בהצלחה, חג שמח, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים