טחורים, ספורט ולחץ תוך בטני

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/10/2018 | 13:17 | מאת: טל

שלום רב, אני רצה תקופה ארוכה. לאחרונה הוספתי אימון כוח ויצא לי טחור החוצה. הבנתי שפעילות גופנית עשויה להיות גורם לטחורים, אם היא קשורה ללחץ תוך בטני. אולם אני לא מבינה מהו אותו לחץ תוך בטני מדובר... האם 'סקווטים' ו'מכרעים' מפעילים לחץ תוך בטני? ומה לגבי כפיפות בטן?

כל המאמצים בהם מופעל לחץ תוך בטני-כמו כפיפות בטן, הרמת משקולות, סקווטים וכו'.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות