בדיקת trus ומנומטריה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

03/04/2018 | 12:29 | מאת: עזרא

שלום לפני כ-19 שנה עברתי ניתוח פיסורה ולאחר מכן החלו בריחות של גזים ובהמשך גם צואה רכה כיום סובל מפיסורה וכן בעיות של בריחת גזים וצואה רכה רציתי לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקות שעשיתי לגבי ניתוח חוזר לפיסורה trus תעלה אנאלית עמוקה סוגר פנימי דפקט בין שעות 5-7 ובין 11-1 תעלה אנאלית מרכזית סוגר פנימי דק מהרגיל 1.19 מ״ מ מנומטריה לחץ בסיסי בסוגר האנלי מתחת הנורמה לחץ יזום נמוך ביותר ובלתי יציב לחץ השיעול תקין כלפי הלחץ הבסיסי החזר עורי אנלי תקין החזר הרפיה של סוגר אנלי תקין רגישות החלחולת לניפוח בלון ותחושת יציאה נמוכות ביותר קיבולת המקסימלית של החלחולת גבוהה מהנורמה אך לא בהגדרת lrritable rectum אשמח לקבל הבהרה לגבי הבדיקות הנ״ל תודה רבה

הבדיקות מראות שנגרם נזק לשריר הסוגר של פי הטבעת. פנה לפרוקטולוג להמשך טיפול. יש אפשרות לניתוח לתיקון הפגם.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות