שאלות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/12/2016 | 23:32 | מאת: אריאל

שלום ד"ר, אנסה לקצר. אני בת 26. מאפריל האחרון מרגישה לא טוב, חולשה כללית וסחרחורות תכופות, 3 מקרים של פרה עלפונות, סובלת מטכיקרדיה (דופק מגיע במנוחה ל 140) ולחץ דם גבוה (חדש מאפריל). בירור קרדיולוגי מקיף- תקין. בנוסף, ביוני התחילה לי פזילה בעין שמאל בלי בעיה בראיה. הלכתי למנתח עיניים כדי לברר לגבי תיקון פזילה, מפריע לי אסטתית. ביקש שאעשה בירור נוירולוגי- בדיקה גופנית הראתה ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים, בין יתר הבדיקות עשיתי גם ct ראש. מוח- תקין. ארובות עיניים- מצאו אקסופתלמטס שמאלית בלי ממצא ארובתי חשוד ובלי עיבוי. שורה תחתונה לא מצאו בעיה נוירולוגית. לאחר מכן נתבקשתי לעבור בירור אנדוקריני- בלוטת התריס שלי תקינה, אני מחכה לתשובות של tsi. בנוסף, נמצא פרולקטין גבוה (מאפריל האחרון גם הווסת שלי השתבשה). מפנים אותי ל mri חשד לגידול במוח.. אני מאוד מבולבלת ולחוצה ואשמח לתשובות: 1) האם גידול במוח יכול לגרום לפזילה? או שאין קשר? 2) האם הגידול במוח שמפריש פרולקטין זה דבר מסוכן שמחייב טיפול? 3) איך יכול להיות שחושבים על גידול אם ct מוח תקין? 4) עד אפריל האחרון הייתי בריאה לחלוטין... ופתאום צצו לי המון בעיות אחת אחרי השניה- האם יש קשר בין כל הדברים או שמדובר בבעיות שונות (טכיקרדיה, פזילה, אקסופתלמוס, פרולקטין גבוה, מחזור לא סדיר)? יכול להיות שהכל נובע מלחץ? יכול להיות שאני נמצאת בלופ של "בגלל הלחץ הבדיקות לא תקינות והכל משתבש, ואז שולחים לעוד בדיקות שגורמות ללחץ" ואז זה מעגל כזה? השאלה האחרונה ממש חשובה לי (הכל חשוב לי אבל זה במיוחד). תודה רבה מראש

שלום רב, צר לי אך הנושא אינו בתחום התמחותינו. ממליץ לפנות לרופא מטפל ודרכו לאנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר