תוצאות אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

07/03/2017 | 22:24 | מאת: יפעת

שלום בן 39 לפני 7 שנים אובחן עם לימפומה הודג'קין, עבר טיפולים כימותרפיים, הקרנות, והשתלת מח עצם עצמית. מאז במעקב הכל תקין. לאחרונה פנה לרופא משפחה עקב נפיחות בצוואר, ללא תסמינים מיוחדים נוספים. בדיקות דם כלליות בסיסיות תקינות, ספירת דם תקינה. נשלח גם ל-US, ושם נכתב: אונה ימנית: 15/13/49 ממ אונה שמאלית: 14/11/43 ממ האיסטמוס והאונה הימנית בגודל ומרקם תקינים, ללא עדות לגושים. האונה השמאלית בגודל תקין עם קשרית בודדת בקוטר 3 ממ בקוטב התחתון, מתאימה ל COLLOID CYST . אין עדות לקשריות דומיננטיות או לקשריות עם הסתידויות חשודות. בבסיס הצוואר השמאלי- במפתח בית החזה מודגם תהליך סולידי, היפואקוגני, עם הסתיידויות גסות מרובות בתוכו, 23/18/42 ממ גודלו. במיקום דומה בצד ימין מודגמת בלוטת לימפה מוגדלת בודדה בגודל 25/8 ממ, בעלת ארכיטקטורה שמורה. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות נוספות בקדמת הצוואר. בבדיקה קודמת ממרץ 2010 היו ציסטות באונה ימנית של בלוטת התריס שלא נראות בבדיקה היום. הציסטה בצד שמאל חדשה. בבדיקה הקודמת (לפני כמוטרפיה והקרנות) היו ממצאים מרובים יותר. אין בידנו בדיקות עדכניות יותר להשוואה. מומלץ יעוץ המטולוגי עם צילום חזה מינואר השנה להשוואה כמובן שנפנה לייעוץ המטולוגי מסודר, אך רצינו לשאול. מה משמעות הממצאים? האם זה עלול להיות קשור למחלה כמו בעבר? והאם העובדה שבדיקות הדם הבסיסיות תקינות שוללת את האפשרות שמדובר במחלה כמו לימפומה? תודה רבה

שלום רב, כמובן שיש לשלול לימפומה עקב עברך אבל הבלוטות יכולות להתאים דווקא לדברים אחרים. בשלב זה הייתי קודם כל קובע ניקור של הבלוטה לביופסיה תחת US (ולא ביופסיה פתוחה) כדי לשלול תהליכים אחרים. במידה ויש אכן חשד ללימפומה ניתן באותו המעמד לבצע ביופסיית מחט עבה שיכולה לתת את האבחנה הסופית של לימפומה. ניתן לביצוע במהירות במרפאתינו באסותא והתשובות הראשוניות במקום (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר