כליה אחת בעובר vsd עזרה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

18/12/2017 | 21:20 | מאת: אמא

שלום בסקירה השניה נמצא כי לעובר כליה אחת ומסקולר vsd עשיתי אקו לב לא אמרו שיש משו חריג ושזה יכול במהלך ההריון להסתדר .ההיתי גם בייעוץ גנטי הוסבר לי על הסיכונים בבדיקת מי שפיר אני מבינה מכיוון שיש שני ממצאים ממולץ לבצע מי שפיר חשוב לציין כי הבדיקות של השקיפות והחלבון יצאו תקינות. עד כמה אני חייבת לבצע את מי השפיר כי אני בשבוע 25 ונורא חוששת מצד שני גם בשבוע 32 לא הכי כדי כי יש אפשרות ללדת לפני שהתוצאות מגיעות . לא יודעת עד כמה זה אומר אבל יש לנו כבר ילדה אחת בריאה לחלוטין ובדיקות הגנטיות היו גם טובות.תושה מראש לתגובה.

ממצא של כליה אחת הינו מדאיג. יתכנו סיבות רבות למצב זה חלקם קשורים רק לכליה וחלקם גם לתסמונות גנטיות שמערבות מערכות גוף אחרות. במצבים אלה יש סיכון יתר גם להפרעה בכליה השניה. לכן חשוב להמשיך מעקבים עד סוף ההריון ואף אחרי הלידה ולדבר עם נפרולוג/ית ילדים עוד במהלך ההריון. מטרת המי שפיר זה לא לאבחן את המב הכליתי אלא לראות האם יש תסמונת גנטית אחרת, לאור ערוב 2 מערכות גוף. אין קשר לסקר שליש ראשון או שני (״חלבון עוברי״) כי זה בודק בעיקר סיכון לתסמונת דאון. אני מסכימה עם ההמלצה לבצע מי שפיר, ולכל הפחות ציפ גנטי (יש בדיקות נרחבות יותר). לגבי התזמון- זה לשיקול שלך מול רופא מטפל וגנטיקאי.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי