אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

03/10/2001 | 16:15 | מאת: hili

קודם כל , תודה על שחזרת לפורומים , כי מאז שעזבת את פורום הנשים גם אני זנחתי אותו , ללא שום כוונה לפגוע ברופאים האחרים שעושים עבודה נפלאה ....... כיף לדעת שיש בעלי מקצוע שמפרים בהתמחותם ומייעצים מתוך שליחות ולא עבור כסף . טוב אז לשאלתי = 1) האם "רמה גבוהה של הורמון הריון " שמתגלה בבדיקת דם של שקיפות עורפית וחלבון עוברי הוא דבר שניתן להבחין בבדיקת אולטרסאונד במידה והמשמעות היא חוסר תקינות .....( אני יודעת שבדיקת מי שפיר מצביעה סופית על תקינות או לא ) . 2) האם בבדיקת מי -שפיר וגם בבדיקות אולטרסאונד אפשר " לעלות " על בעיות כרומוזומליות אחרות ולא דווקא "תיסמונת דאון " אלא מוטציות אחרות שלה כמו טריזומה ועוד כהנה וכהנה שיבושים למינהם בתחום הזה ? .... או שיש דברים שמתגלים רק לאחר הלידה ? ( לא אני ממש לא מתעקשת שיימצא משהוא משהוא לא תקין ......בד"כ אני אופטימית ללא תקנה - ההריון כנראה ממציא חרדות מוזרות ......) אז שוב תודה מכל הלב H

04/10/2001 | 08:34 | מאת: hili

טוב , אז קודם כל קיבלתי הבוקר את תוצאות החלבון העוברי שיצאו הרבה יותר טובות מהשקיפות ...... יצא 1 ל 750 !!!! ולטריזומיה 18 קטן מ 1 ל 5,000 !!!!! ובכל מקרה אני עושה בדיקת מי שפיר ואז נדע שחור או לבן לפחות לגבי חלק מהדברים . אז כעת שאלותיי הקודמות נראות לי כבר אחרת , אבל אי אפשר למחוק וחוץ מזה תמיד טוב לדעת ......ברם אולם , אם אנחנו כבר כאן אוכל לשאול לטובת כל באי הפורום לאילו תחומים באופן ספציפי מתייחס הפורום הזה בשונה ובניגוד לפורום נשים . אני מבינה שבנושאי אולטרסאונד גניקולוגי , אבל יש מסביב עוד כל-כך הרבה שקשור , אז מה הניתוב ? ושוב תודה על תשומת הלב

05/10/2001 | 18:08 | מאת: זיוה

הילי היי רמת BHCG (הורמון ההריון) גבוהה בחלבון עוברי + בדיקת אולטראסאונד לשקיפות עורפית נותנת איזשהו מדד לא כ"כ מדוייק ואמין לגבי הפרעות כרומוזומליות. במי שפיר בודקים בגדול לא רק תיסמונת דאון (טריזומיה 21) אלא גם מוטציות גנטיות אחרות שכיחות. (לדוגמא טריזומיה 13 וטריזומיה 18 שהם המקרים העוד יותר קשים של תסמונת דאון. כמו כן בודקים טרנסלוקציה של כרומוזומים : שחלק של כרומוזום אחד מתחלף או מתווסף לכרומוזום אחר וכו'. כמו כן אם את עושה בדיקות דם גנטיות לאיתור נשאות למחלות (טיי זקס, גושה, וכו') ואם מתגלה אצלך/אצל בעלך נשאות בודקים ספציפי את המחלה המדוברת. בהצלחה

14/10/2001 | 07:55 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

בדיקת מי שפיר מדגימה את כל המומים הכרומוזומלים האפשריים ולא רק את תיסמונת דאון. הורמון הריון גבוה בשקיפות אינו בעל משמעות. בבדיקת החלבון הועברי הוא מחייב מעקב ק-פדני של צמיחת העובר לאורך ההריון.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה