דילול עוברים משניים לאחד

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/10/2019 | 18:20 | מאת: עינת

אני בהריון בשבוע 8 והיות שנתגלו שני שקי הריון עם שני עוברים תקינים, אנ מעוניינת לעשות הפחתת עוברים מ-2 ל-1. ההריון הוא טבעי, ואני בת 40.5. הרצון האישי להפחית הוא גילי. לשני העוברים יש דופק ו-CRL דומה (9.6 ו-10.5). מה הסיכונים האפשריים של פרוצדורת הפחתת עוברים במקרה זה? (בהשוואה לשמירת הריון התאומים.) ילדתי לפני כמעט שנתיים בשבוע 40 ילד בריא, לידה רגילה, הריון טבעי.

כדאי לעשות השבוע בדיקת דם ל- DNA עוברי (NIPT) כדי לשלול עוד לפני ההפחתה תסמונת דאון באחד העוברים, שלא נדירה בגילך. הסיכון העיקרי בהפחתה הוא אובדן של ההיריון כולו, סיכון שמוערך ב- 5-8 אחוז.

23/10/2019 | 20:31 | מאת: עינת

נאמר לי שבדיקת NIPT ניתן לעשות משבוע 10. אתה סבור שאפשר גם בשבוע 9? והאם יש לך המלצה על חברה ספציפית שתיתן תשובה מתאימה לתאומים?

חלק מהמעבדות נותנות כבר תשבוה בשבוע 9+ ורובן יודעות לעשות את הבדיקה עבור תאומים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית