רוצים להתחיל טיפולי פוריוןת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/06/2019 | 00:04 | מאת: מעיין

היי, אנחנו כבר כשנה וחצי מנסים להכנס להריון ללא הצלחה, עברתי הריון כימי 1 והפלה 1 בשבוע 11 (אך לא היה דופק עובר בכלל), כרגע אני שנה אחרי ההפלה ולא הצלחתי להקלט. הלכתי לרופא נשים שבהמלצתו אני עושה בדיקות של בירור הורמונלי. בעלי עשה בדיקת זרע שיצאה לא תקינה, עשינו בדיקת קריוטיפ, בדיקות גנטיות(לא כולם),והייתי אצל המטולוג והכל תקין. קריוטיפ שלי תקין ואצל בעלי יש טרנסלוקציה מאוזנת.הרופא נשים שלי אמר לי שברגע שאגיע אליו עם התוצאות של הבירור הורמונלי(שבינתיים יצאו תקינות לפי האינטרנט למרות שעוד צריכה לעשות PROGESTERONE), הוא אמר לי שהוא יפנה אותי לרופא פריון. אני מעוניינת להתחיל תהליך הזרעות. האם הרופא פריון יבקש ממני צילום רחם בנוסף? אני כל כך מפחדת מהבדיקה הזאת. ומה הקריטריונים הנוספים שצריכים לעבור - אם בכלל, כדי להתחיל תהליך הזרעות או IVF? אשמח לעזרה בבקשה. תודה מראש.

השאלה היא האם הטרנסלוקציה מצדיקה ביצוע אבחון גנטי בעובר (PGS) שדורש IVF. לא ברור אם את צריכה צילום רחם, מאחר שהרית בעבר -- דבר שמצביע על חצוצרות פתוחות.

21/06/2019 | 19:05 | מאת: מעיין

היי, קודם כל תודה על תגובתך. לגבי צילום רחם, הבנתי שגם במידה והתעברתי בעבר יכולה להיות חסימת חצוצרות,זה נכון?

נכון, אבל נדיר.

24/06/2019 | 15:05 | מאת: מעיין

תודה רבה רבה!

בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית