תסמונת דה-קרווין לאחר לידה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/04/2020 | 19:52 | מאת: תהל

שלום רב, בת 46. ארבעה חודשים אחרי לידה בקיסרי. עקב מאמץ הטיפול בתינוקת התפתחה דלקת במפרקי כפות הידיים שאובחנה ע"י רופא משפחה כתסמונת דה-קרווין. הכאבים בלתי נסבלים, קיימת נפיחות בשתי בידיים ואני כל הזמן עם תחבושות אלסטיות. בגלל המצב הנוכחי עם הקורונה הופסק טיפול פיזיותרפי שהתחלתי לקבל. טיפול תרופתי לא עזר: איבופן, סלקוקס, מסוליד - כלום לא עזר. אין לי אפשרות לתת מנוחה לידיים מאחר ואני יחידנית. רכשתי אמבט פרפין אך קראתי שבעצם עליי לקרר את המקום ושבעצם חימום עלול לגרום להחרפה של המצב. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות במצב הנוכחי. תודה מראש

תהל שלום ראשית אני ממליצה לך לרכוש סדי מנוחה לידיים במקום התחבושות האלסטיות. תוכלי למצוא סדים כאילו בבתי המרקחת של הקופה או בפארמים. הסדים מומלצים לשימוש בזמן שאת מטפלת בתינוקת, ועדיף להסירם בזמן מנוחה או בשינה. לגבי חימום או קירור, אין המלצה חד משמעית. אם המפרק חם, אדום ונפוח, הרי שקירור יהיה יותר יעיל, אבל אני ממליצה לך לבדוק על עצמך מה יותר נעים לך. כמו כן תנסי לעשות מסאז מקומי על אזור הגידים עם משחת וולטרן. (רק תוודאי בבקשה עם רופא שאין בעיה בהיבט רפואי שלך או של הנקה). חג שמח ובריאות. יעל

10/04/2020 | 16:10 | מאת: תהל

היי, תודה על התשובה המהירה. הבנתי שלא אוכל לזוז עם סד וזה יקשה עליי בטיפול בתינוקת. האיזור נפוח, צורת המפרק השתנתה, האיזור מעט חם ולעיתים פועם, יחד עם זאת חימום עם אמבט פרפין נעים לי, אני פשוט מקווה שאני לא עושה יותר נזק.

יש מספר סוגים של סדים, של חברות שונות, אני בהחלט ממליצה לך לנסות בעצמך ולהתרשם לבד. מניסיון, בהחלט שאפשר לתפקד איתם. וגם אם לחלק מהיום או הפעולות תצטרכי להוריד אותם, זו עדיין אחת ההמלצות המקובלות והטובות לטיפול שמרני. אם האזור חם ופועם, נסי לשלב מסאז' עם קרח. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה