ספונדילוליסטזיס L5-S1

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/03/2018 | 18:07 | מאת: מיכל

לפני חודש וחצי חלה החמרה בכאבי הגב המותני. ידוע לי מלפני 5 חודשים ( שאז הופיעו כאבי גב חזקים לראשונה) ולפי אם אר אי שבוצע לאחר המאורע שלפני 5 חודש , שיש לי ספונדילוליזיס ב L5 מימין,ונטיה לספונדילוליסטזיס בL5-S1+בלט דיסק. (לדברי האורטופד עכשיו מדובר בהחמרה של המצב אך אין טעם כרגע לבצע עוד אם אר אי או סיטי). אני סובלת מכאבי גב תחתון וכאבים דוקרים בצד שמאל ומחמיר בישיבה עם הקרנות לישבן בשני הצדדים ולאורך הרגל השמאלית.כאבים בשרירי הגב התחתון ובמפשעות וכאבים שמכינים לבטן ולאורך הסקרום השמאלי.ניתן לי תרגיל עי הפיזיותרפיסט - שכיבה על הבטן והרמת הגב העליון בעזרת דחיפה של הידיים (שיטת מקנזי?). אשמח לדעת את ההגיון בתרגיל היות ולי זה נראה שזה עלול דווקא לעודד את הגלישה של L5.. אשמח לשמוע מהם דרכי הטיפול המקובלות במקרה זה. תודה

מיכל שלום התרגיל שניתן לך הוא אכן על בסיס של שיטת מקנזי. לגבי ההשערה של עידוד הגלישה, אני ממליצה בחום להעלות את השאלה בפני הפיזיותרפיסט ולבדוק אתו מה ההיגיון הטיפולי שעמד בבסיס בחירת הטכניקה הטיפולית הזו. אין כאן דרכי טיפול מקובלים, שכן הטיפול לפי מה שאת מתארת, יש לך גם ספונדילוליזיס, גם ליסטזיס וגם פריצת דיסק. כך שבסופו של דבר הייתי מתייחסת לתמונה הקלינית שלך, ולאו דווקא לתמונה הרנטגנית, ובוחרת את טכניקות הטיפול בין היתר לפי מה שמשפיע עלייך מבחינת תפקוד וירידה בכאב, גם אם תוך התייחסות לממצאים. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה