נפיחות מאחורי האוזן ובצוואר צד שמאל

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

23/01/2023 | 06:36 | מאת: דפנה

שלום דר, שאלה בבקשה, כבר פעם שלישית במשך שנה וחצי שמתנפח לי מתחת לתנוך האוזן גם בצוואר רק צד ימין וקצת בלחי התחתונה, שגם גורם לי לכאבים חזקים שאני לועסת אוכל , שנוגעים שם ממש כואב. הנפיחות יורדת לאחר יומיים. אתמול לפתע התנפח לי הלכתי לא.א.ג הוא נגע ולחץ ואמר לי שאם לא יעבור עוד יומיים לקחת מוקסיפן. אציין שיש לי בעיות עם שתלים ובמפרק הלסת שהסברתי לו אמר שגם זה יתכן לדעתו זה בבלוטת הרוק. הבעיה שהוא לחץ ונגע גם בצד שמאל ששם אין לי בעיה מהלחיצות נהיה לי כאבי תופת (בצד ימין איפה שנפוח) לקחתי אופטלגין וישנתי קצת שהתעוררתי לפתע יש לי בעיה בבליעה מה שלא היה קודם כאילו האוכל או הרוק תקוע וקשה לי לבלוע כאילו אין תחושה בגרון/בוושט. השאלה שלי בכנות האם מלחיצות אפשר לגרום לנזק בבלוטה שגורמת לקושי בבליעה כאילו אני לא מרגישה את המקום? נאמר לי פעם שאסור ללחוץ ולגעת בבלוטות. אנא תשובתך תודה רבה.

מדובר בדלקת בבלוטת רוק ואת צריכה טיפול. חובה ברור אצל אאג מדוע זה חוזר, אולטרה סאונד של ההלוואה ומעקב מסודר.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס