ציפצופים וכאבים באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

10/05/2010 | 13:45 | מאת: משה

שלום לד"ר מרק, שמי משה, אני בן 53, בריא בנפשי ובגופי, בעל משקל תקין, לא סובל ממחלות ולא נוטל תרופות, למעט תרופות נוגדות דיכאון שקבלתי לאחרונה. עד תחילת הבעיות הייתי נמרץ וחיוני, עסקתי בספורט עממי. לחץ הדם בד"כ נמוך (80-60) ודופק תקין במאמץ. לפני כחצי שנה נתקפתי בפתאומיות בכאבים עזים באמצע הגרון בצידו הפנימי השמאלי, עם הקרנות של כאבים לכיוון ומתחת לאוזן שמאל ובצמוד לו. אין מדובר על כאבי גרון "רגילים, כתוצאה מדלקת וכד', התחושה היא של גוש בצד שמאל ויובש עז כמעט צריבה, וכן כאבים חזקים באוזן. התקשתי מאוד בבליעת מוצקים ונאלצתי לאכול נוזלים ודייסות שנבלעו בקושי רב, חיי הפכו לסיוט. מצבי החמיר יותר, כאשר לפני כחודשיים התחילו בהפתעה ציפצופים באוזן שמאל המלווים בכאבים ונמשכים בכל שעות היממה. ההירדמות בלילות תקינה (בהשפעת התרופות), אך אני סובל מיקיצות תכופות. התפקוד היומי ירד דרמתית, ואני חש עייפות בחלקים גדולים של היממה. בצעתי מספר בדיקות, שהאחרונה בהן היתה בדיקת שמיעה, שנמצאה ירידה קלה ביותר באוזן שמאל, בנוסף לכך עשיתי C.T צוואר וולרינק, אנדוסקופיה גרון, צילום רנטגן גרון, סינוסים וחזה, צילום עם בריום נוזלי, בדיקת SU כליות, בדיקות דם מקיפות, כולל בדיקת ANA, בדיקת א.ק.ג במאמץ. כל הבדיקות נמצאו תקינות. כמו-כן נבדקתי ע"י רופאי א.א.ג, רופא גסטרואנטרולוגיה, רופאי ריאומטולוגיה, וכן נבדקתי וטופלתי במרפאת כאב ברמב"ם. בכל בדיקות המעבדה ובדיקות הרופאים לא נמצאו ממצאים כלשהם. חשוב להדגיש, הכאבים והצפצופים הם ממשיים ולא פרי הדמיון שלי. בצר לי פניתי לרופאה פסיכיאטרית שנתנה לי מרשם לתרופות נוגדות דיכאון (לטענה מצבי הנפשי- לחץ ואכזבות הם הגורמים לכאבים והצפצופים), אני נוטל כעט ציפרלקס, קלונקס, זיפרסה,סטונרון וכן טריפל B לאחרונה הכאבים בגרון מעט פחתו, אך הצפצוף באוזן נשאר ללא שינוי משמעותי, ומכאן פנייתי אליך לעזרה ועצה. מצטער על אריכות המכתב, אך ניסיתי לציין את מירב הפרטים לאבחון קרוב ככל האפשר. אשמח להעזר בך גם במרפאה.

11/05/2010 | 17:58 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב באמת שאין לי שום רעיון גאוני ככה בקריאה כללית. אני צריכה בעיקר לפגוש אותך, לבדוק למשש לדבר ולראות את ה CT ושאר הבדיקות כדי לחשוב על כוון. מה שברור הוא שאתה מקבל ממש שפע של תרופות ואני מקווה שהן מקלות את הסבל. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

13/05/2010 | 22:12 | מאת: יודע דבר

לא בצעת אם אר אי לשלילת בעיות בלסת TMJ. אם הצפפוף מתגבר בשכיבה או מגיב לפתיחת הלסת או לחיצת פרקי הלסת בחוזה (כמו נשיכה אבל בלי כלום, שיניים תחתונות לפני העליונות), אז הסיכוי שמדובר בבעיה בלסת הוא גבוה יותר. לפי דעתי ואני כבר מגובש איתה (ויש גם מחקרים בכיוון), חלק ניכר ממקרי הטינטון נגרמים כתוצאה מבעיות באזור הלסת. מציע: לך למומחה פה ולסת ותלחץ שיעשו לך MRI. נסה טיפול אוסטיאופאטי (5 טיפולים לפחות, אצל מטפל שהוכשר באנגליה ולא בוינגייט). יכול להיות שקסנקס יהיה יותר יעיל מקלונס (עד 1.5 מ"ג ליום, בהדרגה והכל כמובן באישור ופיקוח רפואי כי אתה לוקח הרבה תרופות) בצע היפנוזה ו/או ביופידבק, אבל לך למטפלים מנוסים. בקש להתמקד בהפחתת לחץ. בצע פעילות ספוטיבית, נסה להגיע ל- 40 דק מדי יום. נסה TRT אצל מטפל מוסמך. תגיע אם ראש פתוח ונכונות לתוצאה רק אחרי שנה-שנתיים.

13/05/2010 | 23:36 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אין טעם ב MRI וחבל על האנרגיה והמריבות עם רופאים. בכל מקרה בדיקת הבחירה בבעיות של פרקי לסת היא בדיקה אצל פה ולסת מנוסה, ולרוב לא צריך הדמייה. אם יש בעיה בפרק לסת הטיפול יכול להיות דרך פה ולסת דרך סד לילה או דרך פיזיוטרפיה וגם אוסטאופט אפשרי ובאמת לא צריך להעליב את וינגייט. בכל מקרה זה ממש לא חלק ניכר ממקרי הטינטון שנגרמים מבעיות פרק לסת, אבל כל כאב שקיים באיזור האוזניים (וזה כולל פה ולסת גם כי הפרק הוא למעשה בתעלת האוזן) יכול להתחבר במוח לאסוציאציה עם הטיניטוס. הפחתת לחץ טובה תמיד בחיים כי הלחצים מלווים אותנו ולא תמיד לטובה. ספורט - חביב אבל לא רלוונטי לבעיות אלה באופן מיוחד, ו TRT הוא בדיוק הדבר החביב עלי בכל מקרה. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס