רגישות לרעשים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

30/12/2009 | 00:38 | מאת: קארין

0542428496שלום, אני בת 23 וסובלת כבר יותר מ-10 שנים מרגישות לרעשים, לא בהכרח חזקים - אפילו בד"כ הם לא. אני לא מסוגלת לשמוע אנשים אוכלים, מקישים במקלדת של המחשב, במבחנים כשיש שקט בכיתה אני ממש ערה לכל רעש הכי קטן וזה מוציא אותי מהריכוז. הרעשים האלה גורמים לי לעצבנות, חרדות, אפילו עד כדי לשנוא את הגורם לרעש. אחרי הרבה זמן שחיפשתי באינטרנט ראיתי שיש לזה שם - היפראקוזיס. עכשיו השאלה שלי אם יש לכך מרפא? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי היות וזה פוגע לי בשגרת החיים. תודה מראש. קארין.

01/01/2010 | 18:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר ברגישות לרעשים שהיא חמורה וחריגה. טיפול קוגניטיבי הכרחי כי התמונה יכולה להיות חלק ממכלול של תופעות OCD ברמות שונות, וכן צריך גם טיפול TRT שהוא יותר ספציפי. החלק הקוגניטיבי של TRT אינו מספיק בדרך כלל מנסיוני, ואני מעדיפה לשלב עם פסיכולוג קוגניטיבי לפי בחירת המטופל. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

26/04/2011 | 21:24 | מאת: עומר

היי קארין, אשמח לדעת האם ניגשת לאחד הטיפולים עליהם המליצה ד"ר טלי מרק, והאם משהו עזר?

27/04/2011 | 18:54 | מאת: קארין

עוד לא פניתי לפסיכולוג קוגניטיבי. התחלתי לקחת ריטלין וזה עוזר מעט, בתוספת של נשימות עמוקות. אבל אנסה אול גם טיפול אצל ד"ר טליה מרק.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס