היפראקוזיס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

19/08/2007 | 11:46 | מאת: קובי

שלום רב, הנני רגיש לרעש באוזן ימין, בעבר הובחן אצלי חור בעור התוף באוזן זו. הרגישות לרעש סביבתי, החל מרעש תעשייתי ועד לרעש ממשחקי קוביה. לפעמים מורגש לחץ באוזן בעיקר אם אני שוכב ונמצא במצב מאוזן. הלחץ והרעש טורדני ביותר וגורם לי להרגיש עצבנות. בעת בידקה שערכתי לאחרונה אצל רופאים מומחים לא.א.ג. הם לא הצליחו למצוא חור בעור התוף , אלה רק צלקות מחורים ישנים בשתי האוזניים. בבדיקה אודיולוגית נמצא חוסר פרופרציה בין האוזניים שמרמז על חור בעור התוף. (ע"פ הקלינאית) וירידה בינונית בתחום הנורמה באוזן ימין (האוזן הבעייתית) בעת סיכום עם רופא מומחה, הוא המליץ להמנע מרעש וציין כי ייתכן שישנה היפראקוזיס. הוא הסביר שאין בדיקה שיכולה להוכיח בעיה זו. הייתכן? חשוב לי להוכיח בעיה זו, רגישות לרעשים המלווה בלחץ באוזן. איזו בדיקה יכולה להתאים? בתודה מראש, קובי מנתניה.

20/08/2007 | 20:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב ברור על פי התיאור שלך שיש לך היפראקוזיס קליני. הפיתרון במקרים אלה אינו המנעות טוטאלית מרעש אלא טיפול TRT המיועד להיפראקוזיס וטיניטוס. זאת כמובן משום שהמטרה הסופית היא שיהיה אדם מתפקד שיכול לצאת ולבוא לכל מקום, שמותר להשמיע לידו מוזיקה ולזרוק קוביות בלי שהוא יכנס לסטרס.... כך שהמניעה בעצם רק מחמירה את המצב. אפשר לבדוק היפראקוזיס בהחלט אבל צריך קלינאית תקשורת שמכירה את הנושא ויודעת איך לבדוק. אתה יכול להתקשר ל 1-700-50-60-52 ולבצע בדיקת שמיעה מורחבת לנושא ההיפראקוזיס. אני לא מבינה מה זאת אומרת "מרמז על חור באוזן" - צריך לראות את בדיקות השמיעה, לעשות בדיקה מורחבת עם היפראקוזיס ולראות אותך ואז אני אוכל לדעת מה עושים... בברכה ד"ר טלי מרק

22/08/2007 | 11:57 | מאת: קובי

אני רוצה להודות לך על התשובה והתייחסותך המלאה. אני מקווה לעבור בקרוב את הבדיקה המתאימה להיפראקוזיס (אין לה שם?) ולעדכן אותך בהמשך... שוב תודה, ושיהיה לך יום מקסים. קובי. :)

20/11/2007 | 21:37 | מאת: מוטי(שם בדוי)

שלום רב! אני סובל מרגישות יתר לרעשים קטנים כגון: אכילה,נשימה,חריקת שיניים וכו' וכו'.. אני מתעצבן מהר מאוד ולעיתים אני לא מסוגל לשלוט בעצבנות. האם ידוע לך אם זה נקרא היפראקוזיס או שאין שום הגדרה לבעיה וזו רק בעיה נפשית,אישית? האם ידועים לך פתרונו תאו הצעות שיכולות להפחית/לקטול לחלוטין את רגישות היתר הזו? בתודה מראש מוטי(שם בדוי)

17/01/2011 | 13:21 | מאת: דוד (שם בדוי)

אומנם עבור יותר מ-3 שנים, אבל... כרגע קראתי את זה, נראה לי שיש לי בדיוק את אותה בעיה כמו מוטי - רגישות לאותם רעשים - וזה מטריד אותי. מה עושים עם זה? למי פונים? אשמח לכל עזרה דוד

03/06/2018 | 17:56 | מאת: חיים

יש בדיקת שמיעה שנקראת ucl או mcl,ה יא נמצאת במידה השמאלי של בדיקת שמיעה רגילה,כל שעל רופא האף אוזן גרון הוא להקיף אותה,היא בדיקת היפראקוזיס התנהגותית,כל שעל רופא הא א ג הוא לבקש אותה,בברכה ובהצלחה.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס