היפראקוזיס וסחרחורות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

25/03/2012 | 16:28 | מאת: גליה

ד"ר מרק שלום, לפני כחצי שנה,בחודש אוגוסט, צללתי בליווי מדריך, לאחר זמן רב שלא צללתי. הן בירידה והן בעלייה המדריך לא עצר לדקומפרסיה, למרות שסימנתי לו. הרגשתי לחץ באזניים ובנוסף הייתי מתוחה ופימפמתי הרבה מאוד. למחרת הצלילה הרגשתי רע מאוד, כמעין שפעת ונשארתי לנוח במיטה כל היום. יום אחרי חזרתי הביתה בטיסה. בחודש ספטמבר,כעשרה ימים לאחר מכן, הופיעו סחרחורות באופן פתאומי וכאב באוזן ימין ומעיין נוזל הזורם באוזן. לאחר הרבה בדיקות ובירורים עלה:בבדיקת eng ניסטגמוס תנוחתי שמקורו בתעלה לטראלית מצד ימין ומסוג קופולוליתיאזיס. בMRI מס' מוקדי אות חריג פריונטריקולרים וסובקורטיקלים בולט יותר משמאל לא ספציפי. ב BERA גלים אחרונים מעט מוקדמים. בחודש דצמבר, התווסף קושי בדיבור, המתאפיין בתחושת לחץ/זרם והדהוד במצח ועל גשר האף כשאני מדברת בעיקר באותיות אפיות. אתו לחץ הופיע גם בקריאת מיילים רצים או בריצוד פלאשים ע"ג מסך הטלויזיה.בחודש פברואר התווסף היפראקוזיס,ממנו אני סובלת מאוד,רעשים קלים כמו מקלדת מחשב, סכום וחריקת כסא מסבים לי סבל רב. בבדיקת שמיעה נמצאה ירידה אסימטרית בתדירויות העל, בעיקר 14000, 16000 יותר מימין, UCL- 70 בשתי האזניים, dB - 40 בשתי האזניים, disc% -באוזן ימין 96% באוזן שמאל 100%. אוזן ימין שמיעה בתחום הנורמה עם ירידה קלה בתדר 8khz (אסימטריה לרעת אוזן ימין בתדר זה).לא הייתה אפשרות למסך כי הרעש הכאיב לי. קיבלתי טיפול פיזיותרפי לחיזוק מנגנוני קומפנסציה, שהקל מעט על הסחרחורת. כיום, אני סובלת מאוד מהיפראקוזיס, סחרחורות, כאב באוזן ימין ולעיתים תחושת נוזל זורם לחץ במצח בדיבור. הטיפול אותו קיבלתי הינו המשך פיזיותרפיה לסחרחורות וכדור Gabapentin לדיכוי חידוד השמיעה,אותו לא נטלתי עדיין. לא קיבלתי טיפול לשאר התלונות. אני אובדת עצות לגבי האבחנה ומהן דרכי הטיפול הנכונות לגבי כל הקשיים. אודה מאוד לחוות דעתך. בברכה, גליה.

27/03/2012 | 17:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום גליה המקרה שלך מורכב מידי מכדי לדון בו בפורום. כדי שאוכל לחשוב על כיוון אני צריכה לבדוק אותך פנים אל פנים ולבצע איבחון מלא ונכון של הטינטון והרגישות לרעש. במידה ואת מעוניינת פני למזכירה בטלפון המופיע בהמשך וקבעי תור. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

28/03/2012 | 09:55 | מאת: גליה

בסדר גמור, תודה רבה.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס