שיטת טיפול ממומלצת

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

05/07/2014 | 18:41 | מאת: זאב

אני בן 76 באופן כללי בריא. בגלל PSA 5.4 וממצא רקטלי חשוד עברתי ביופסיה של ערמונית. נמצא ימין 6 גלילים מעורבים ב 7(4+3) ADENO CA GLEASON. קיימת מעורבות פרינאולית. שמאל 6 גלילים BPH. בבדיקת TRUS נמצא נפח 57.5 סמ"ק אורך 4.8 ס"מ גובה 4.5 ס"מ רוחב 5.1 ס"מ. בהנחה שאין פריצה של הקפסולה מה הטיפול המומלץ על ידך בין השיטות הבאות מבחינת יעילות הטיפול ותופעות לוואי? קרינה פנימית ( ברכיטרפיה) קרינה חיצונית טיפול הורמונלי או שיטה אחרת שילוב בין השיטות הנ"ל תודה

שלום רב, לפי הנתונים ששלחת ובהנחה שמיפוי עצמות תקין, יש לך מחלה בסיכון בינוני ולכן בהתחשב בזה ובעובדה שיש לך ערמונית יחסית גדולה שעליך לקבל טיפול בהקרנות חיצוניות משולב בטיפול הורמונאלי מסרס למשך חצי שנה. בברכה דר ברגר

17/07/2014 | 11:16 | מאת: זאב

שלום רב ד"ר ברגר, תודה על תשובתך. ברשותך שאלה נוספת. אם אני אתחיל טיפול הורמונלי(לחצי שנה) האם זה משנה שהתחלת ההקרנות תהיה אחרי חודשיים או אחרי שלושה חודשים מהתחלת הטיפול ההורמונלי? השאלה קשורה לשיקולים משפחתיים.

מנהל פורום סרטן הערמונית