סרטן ערמונית גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

09/09/2013 | 15:18 | מאת: אלינור

היי. אבא שלי בן 61, בריא בדר"כ. לצערי, לפני כחודש אובחן עם סרטן ערמונית גרורתי. במכתב השחרור נכתב כך: ב femur השמאלי תהליך אקספנסילי אינטר מדולארי 33x74 מ"מ הגורם לעיבוי הקורטקס. תהליכים בלאסטיים נוספית בעצם הכסל וב L5 משמאל. באגן הקטן נצפו בלוטות איליאקאליות עד 2 ס"מ ובלוטה עד 3 ס"מ באגן הקטן משמאל. הידרוצל באך שמאל, מוקד הסתיידותי סעיר באשך שמאל. בטן רכה ללא רגישות וללא סימני גירוי או גלובוס. בנוסף, PSA 230. ניתן טיפול בדרגליקס 240 מ"ג. חשש להתפתחות שבר פתולוגי בפמור משמאל. לאחרונה שמענו על תרופה בשם Cabozantin

10/09/2013 | 07:48 | מאת: אלינור

לאחרונה שמענו על תרופה בשם Cabozantin​ib ויש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם התרופה מביאה לריפוי של העצמות? 2. איך ניתן להשיג את התרופה הזו בארץ? 3. האם תופעות הלוואי שלה קשות? 4. האם התרופה מתאימה לאדם במצבו? אשמח נורא לעזרה. תודה.

10/09/2013 | 10:38 | מאת: רמי

אני לא רופא, אבל אני כן (לצערי) בן של חולה. אנחנו החלטנו לגבות את אבי בטיפול נטורופתי תומך והוא נוטל תוסף של תמצית ברוקולי (יש לסופהרב). ממה שקראתי ובדקתי יש לזה השפעה מעכבת גדילת תאי סרטן וצמצום גרורות בעיקר בסרטן הערמונית. אנחנו בתחילת הדרך אז לא יכול לסמן "וי" על זה שזה פועל, אבל מציע לך לבדוק את זה אם רלבנטי לאביך. איחולי בריאות.

10/09/2013 | 10:53 | מאת: אלינור

גם אנחנו בתחילת הדרך. מאחלת לכם רק בריאות. מי המליץ לכם על התוסף הזה ואיפה אתם קונים אותו? באמת מצאת מאמר על כך שרצוי מאוד לאכול ברוקולי יחד עם עגבניות. תודה.

10/09/2013 | 10:56 | מאת: אלינור

האם רלוונטי/ רצוי לשלב לאבא שלי תוסף של תמצית ברוקולי?

אינני יודע, אני מניח שזה לא מזיק אך אין לי מידע בנוגע לכמה זה עוזר אם בכלל.

15/09/2013 | 01:36 | מאת: דוד

שבהם אונקולוגים המתמחים בסרטן הערמונית שמחים להשיב בפרוטרוט לשאלות מורכבות על מחלה במצב מתקדם. הפורום של פרופ' אבישי סלע, מנהל המכון האונקולוגי באסף הרופא: http://www.cancer.org.il/forums/10.aspx הפורום של ד"ר קייזמן, מנהל השירות לגידולי מערכת השתן בביה"ח מאיר (בחודש האחרון הוא לא עונה, אבל כשהוא עונה הוא עונה בפירוט): http://www.cancerhelp.org.il/forums/URO-CANCER

אלינור שלום רב, פספסתי כנראה את שאלתך מלפני שבועיים מפני שיש סימן אדום ליד שאלות חדשות אבל מכיוון שקיבלת תשובה מרמי אז השאלה לא הייתה מסומנת כחדשה. בכל מקרה לשאלתך, כשחולה מאובחן עם סרטן ערמונית גרורתי הטיפול הטוב ביותר והראשוני שניתן הינו טיפול הורמונאלי שמטרתו להוריד את רמת הטסטוסטרון בדם לערכית הנמוכים ביותר המקבילים לניתוח הוצאת האשכים (סרוס). את הטיפול הזה מקבל אביך ולמעשה כעת ההתמודדות צריכה להיות עם תופעות הלוואי של הטיפול, קרי גלי חום, אמפוטנציה, בריחת סידן וכיו"ב). לא ציינת אם אביך סובל מכאבים. במידה וכן אז יש לשקול הקרנות מקומיות לאזור הכואב בהנחה שהכאב לא פג במהירות כתוצאה מהטיפול ההורמונאלי. התרופה קבוזנטיניב הינה תרופה חדשה בתהליכי פיתוח וניתנת כיום לחולים עם ממאירות אחרת. היא נוסתה בחולים עם סרטן ערמונית העמיד לטיפול ההורמונאלי (זה מצב מתקדם יותר מזה של אביך). והראתה נסיגה יפה של הגרורות בעצמות. יחד עם זאת התרופה עדיין לא רשומה או נמכרת לחולים עם סרטן ערמונית ובטח לא בשלב המחלה של אביך. כמו כן אין התרופה מביאה לריפוי בעצמות, אלא רק לשיפור ונסיגת מחלה זמנית. בברכה וחג שמח דר רענן ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית