שמן נר הלילה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

07/12/2009 | 09:17 | מאת: דניאלה

שלום, הנני כבת 46.5, בחצי שנה האחרונה חל שיבוש במחזור. פעם אחת איחר ב- 10 ימים, לפעמים המחזור מופיע שוב אחרי שבועיים, לפעמים אחרי 21 יום. מסביב לזה אני סובלת מתופעת PMS כגון: עצבנות, אי שקט, תיאבון מוגבר למתוקים ועייפות כרונית. בדר"כ כשהיתי מקבלת את המחזור זה היה עובר לי. אבל לאחרונה גם כאשר אני מקבלת מחזור - לא תמיד התופעות נעלמות. פרופיל הורמונלי אצל רופא נשים לא הראתה שאני בגיל המעבר.רופא נשים המליץ לי על גלולות לגיל המעבר (שאני די מהססת אם לקחת אותם) ולדעתו אין מה לעשות צריך לחיות עם זה כי כרגע אני נמצאת בשלב של טרום גיל המעבר. חברה המליצה לי על שמן נר הלילה (או כמוסות) ולדבריה זה משפר באופן משמעותי את כל התופעות שהזכרתי. היתי מעוניינת לדעת האם זה נכון ואם כן מה המינון הנכון. אודה לך על תשובתך המהירה. בברכה דניאלה

דניאלה שלום רב, שמן נר הלילה, העשיר בחומצה גמא-לינולנית. בניית קרומי התאים. שמירה על לחץ הדם. השפעה אנטי-דלקתית. שיכוך כאבים ראומטיים. מקל על סימפטומים של גיל המעבר ותסמונת קדם-ווסתית. שומר על המראה הצעיר של העור וגמישותו. במחקר שנעשה בלונדון נבדקה השפעת שמן נר הלילה על סימני ה- PMS. אחרי הטיפול ב- מחקר שנערך הראה שצריכת 3000 מ"ג שמן נר הלילה ליום: 67% מהמטופלות סימנים נעלמו לחלוטין וב- 22% הייתה הקלה חלקית. בהרבה מקרים של גיל המעבר יש מקום בהתייחסות הטיפולית גם לכבד, כאיבר מטרה חשוב. הכבד אמנם אינו חלק ישיר מהמע' ההורמונאלית, אך יש לו תפקיד מפתח בעיקר בכל הקשור לסינתזה ופירוק של הורמונים. התייחסות בטיפול לכבד חשובה בעיקר לאחר שימוש ממושך בתרופות או גלולות מכל סוג שהוא (למניעת הריון או כטיפול הורמונאלי בגיל המעבר), שימוש ממושך באלכוהול, או במקרים של תזונה לקויה וכן כאשר ישנם סימנים היכולים להעיד על פעילות חסר בכבד כמו: בעיות עיכול וספיגה נמוכה, עייפות, זרימת דם לקויה, בצקות והופעה של דליות, נשירת שיער וכו'. אני ממליץ לך לנסות פורמולה שעובדת בהרבה ממטופליי הנשים הנקראת גיל המעבר. פורמולת גיל המעבר הינה תרכובת צמחית מרוכזת המיועדת להקלה בתופעות המתבטאות בגלי חום, עצבנות, נדודי שינה ועוד. הפורמולה מכילה פיטואסטרוגנים ממקור טבעי, ללא תופעות לוואי. היא מכילה: שיח אברהם, תלתן אדום, בטטת-בר, קוהוש שחור, מרווה רפואית. שבת נהדרת, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה