ניסיתי ולא הצלחתי

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

27/01/2007 | 22:01 | מאת: hdst

הייתי ביום חמישי במרפאת שיניים (סוף סוף אחרי 10 שנים!) ביקשו שאגיע למחרת לשיננית להסרת אבנית ורק אח"כ טיפולים. הגעתי ביום שישי, עם פחד איום, התיישבתי על הכיסא עם כאבי ראש, הסברתי את חששותיי, וקבילתי הבטחה שהיא תהיה עדינה, ולא הצלחתי לעשות את הטיפול. פתאום פרצתי בבכי ולא יכולתי להפסיק, ניסינו הרדמה מקומית וזה לא עזר, היה לי מאוד קשה להרגע, וגם כשיצאתי מהחדר להתאושש בחוץ לא יכולתי לעמוד על הרגליים ולקח לי כ-20 דק' להרגע.איזה דרכים נוספות ניתנות רק להסיר אבנית? על שאר הטיפולים אולי אצליח להתגבר.

שלום רב ! קשה לי מאד לתת תשובה ספציפית,מאחר וכדי להתיחס צריך לקבל פרטים מפורטים הרבה יותר.חשוב לדעת פרטים מעברך - איך התמודדת עם טיפול בזמנו ,לפני 10 שנים,ממה חששת בזמנו,וכו'.איך הרגשת כשהשיננית ניסתה להסיר אבנית ? האם הבעיה היתה של כאבים כשהיא ניסתה לטפל,או שעצם הישיבה על הכיסא גרמה לך חרדה גדולה ? האם לא היה קושי לקבל זריקה ?מה גורם לך לחשוב שעם הטיפולים הרגילים כן תצליחי להתמודד ?לעתים לא ניתן לתת המלצה פרטנית באינטרנט,כי בחלק מהמקרים אין תחליף לביקור אצל הרופא לקבלת חוות דעת.יחד עם זאת אומר לך כך : 1.אשמח להתיחס יותר אם תמסרי יותר פרטים 2.יש הרבה אפשרויות לעזור : -שימוש בטכניקות הרפיה כגון דמיון מודרך,נשימות,היפנוזה -שימוש בתרופות הרגעה בשאיפה או במתן לוריד בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

29/01/2007 | 11:41 | מאת: hdst

לשאלותיך: אשמח לדעת אם יש מקום שאפשר באמת להפגש ולנסות לפתור את הבעיה. תשובות: בפעם האחרונה התעלפתי אחרי שקיבלתי זריקת הרדמה- לא בגלל חומר ההרדמה, אלא מהפחד. אבל עשיתית את הטיפול עד תומו. בטיפול השיננית בשבוע שעבר- עצבנה אותי תחושת הגירוד בשן. היא מרחה לי משחה כדי להרדים, וניסתה מכשיר ידני שלא מרעיש- אבל התחושה בשיניים הציקה מאוד. היא לא ניסתה לתת זריקת הרדמה. אני חושבת ומקווה שטיפולים רגילים אצליח לעבור- אם אהיה עם MP3 כדי לא לשמוע את הרעש, ופשוט אעצום עיניים עד הסוף כמו שהייתי עושה בשאר הפעמים. מעבר לזה שאני מנסה להתגבר על הפחד, עצם זה שהגעתי בכלל למרפאה. בעבר קבעתי 3 פעמים תומר ותמיד רגע לפני ביטלתי מהפחד.

מנהל פורום חרדה דנטלית