פחד מעקירת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

04/03/2019 | 17:56 | מאת: Mor

שלום ד״ר רוזנבלום החלה לי דלקת ליד האיזור שאמורה לצאת שן בינה, הרופא אישר שאני אצטרך לעבור עקירה כירורגית של שן בינה כלואה. אני מאוד מפחדת, נכנסתי לדיכאון מאותו הרגע ששמעתי עקירה. ביצעתי בעבר טיפול בשיניים ( סתימות ), לא הרגשתי כלום במהלך הטיפול. רציתי לשאול אם התחושה תהיה אותה תחושה או שארגיש כאב ? ואם אני מחליטה לא לבצע עקירה מה הסיכונים שאני לוקחת ? אני מאוד נחרדת רק מתהליך העקירה תודה.

ערב טוב ,מור החשש שלך מובן כי את לא עברת טיפול כזה בעבר.אך קחי בחשבון שבזכות ההרדמה את לא אמורה להרגיש כאב בזמן הטיפול.מומלץ לסכם עם הרופא המבצע בתחילת הטיפול שבמידה ותרגישי כאב כלשהו במהלך הטיפול,תסמני לו על ידי הרמת יד,והוא יעצור ויוסיף הרדמה. אחרי הטיפול עלולה להיות נפיחות,וכן כאבים למשך מספר ימים. במידה ולא תעברי את העקירה,האזור עלול להציק/לכאוב/להתנפח מדי פעם,וכן במקרים מסוימים עלול להגרם נזק לשן השכנה . תרגישי טוב, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית