שאלה בנוגע לגרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

10/05/2013 | 13:32 | מאת: רונדו

לד"ר שנירר שלום רב, אימי, בת 87, עברה ניתוח של כריתת צקום בגלל גידול בדרגה 3 שנתגלה בו ועברה כימותרפיה בצורה של כדורי XELODA בכמות של 2000 מ"ג ליום.את הניתוח היא עברה לפני 9 חודשים ואת הכדורים הפסיקו לה לפני חודשיים. בבדיקת PET-CT ולאחר בדיקה של מומחה אונקולוג ומנתח כבד נקבע שהיא סובלת משתי גרורות בכבד: אחת בצורה בולטת באונה הימנית בסגמנט 7-8- ואחת שטחית באונה השמאלית בסגמנט 3. לאחר התייעצות נקבע שהיא תוכל לקבל טיפול כימותרפי+ביולוגי באמצעות פורט. בדיקת KRAS גילתה מוטציה ולכן הטיפול יכלול ף avastin+oxaliplatin+xeloda אך לא במינון מלא אלא חלקי לפי הגיל , הגובה והמשקל שלה, כמובן. שאלותיי: 1- היכן משתילים את הפורט במקרה כזהף האם בזרוע או בחזה והאם התהליך הזה מכאיב? 2- האם טיפול כזה- במידה שלא תהיינה תופעות לוואי קשות יכול להקטין את הגידול? 3- בדיקה גופנית של האונקולוג העלתה שהכבד שלה- לדבריו-קצת מוגדל. האם הטיפול יוכל לצמצם את ההגדהל של הכבד? נקבע שהטיפולים יהיו כנראה במחזור של 4 טיפולים כל שלושה שבועות. 4- היא מטופלת בכדורים נגד לחץ דם והיא מאוזנת עם ערכים של 130/80. האם ישנה סכנה כה גדולה כפי שקראתי לגבי האווסטין? 5- האם הקטנת הגידול יוכל להאריך קצת את תוחלת החיים שלה? בתודה מראש.

פורט בדכ משתילים בחזה והוא לא כואב .הטיפול יכול להקטין את הגידול ואם לאחר ארבע שבועות הגרורות לא גדלו או קטנו ניתן לשקול ניתוח ע"י המנתח בתנאי שמצבה הגופני מאפשר זאת. לגבי הוסטין אכן יש סיבה לדאגה אך לא בגלל יל"ד אלא בגלל פגיעה כליתית אפשרית אך אני תקווה שהאונקולוג יודע זאת היטב. לשאלה האחרונה תמיד יש תקוה וכמו שציינתי כבר במידה והגרורות לא יגדלו או יקטנו לשקול ניתוח אם אפשר לפי מצבה הגופני וזה אכן יכול להאריך חיים.

מנהל פורום סרטן הכבד