מה הסבירות שדבר כזה יקרה ומדוע

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

22/02/2013 | 19:28 | מאת: עמנואל

בעקבות צהבת חסימתית נגלה גידול אדנוקרצינומה בגודל 2.5*2.5 סמ באונה שמאלית בכבד. בנוסף בעיה בניקוז דרכי מרה ימין. בוע סטנט ואחכ נקז עם פתח חיצוני. כל זה לקח שבוע לאחר עשרה ימי צהבת, רמת הבילירובין לא ירדה אלא מעט ל 10 . הכל היה מוכן לניתוח הסרת הידול, לאחר ביופסיה שהראתה גידול ראשוני, כל הצילומים סיטי והאם אר איי הראו כי הממצא ניתן לנתוח. בכל זאת רצו לשנות את ההליך והוחלט על כימותרפיה לצורך הקטנת הגידול, לפני ניתוח. הנקז עבר תקלה עקב טעות בטיפול בו, והיתה המתנה של 24 עד שזה תוקן. תוך יומיים, נוצר סיבוך שאיני יודע אם הוא קור לנקז, ונוצרה מיימת בבטן, רק לאחר שלשה ימים בוצע ניקוז בטני, ונאמר כי לא ניתן לבצע כל נוח או טיפול כימותרפי, כיוון שלמעשה תאי הגידול התפטתו בנוזל לפנות הבטן ובעצם סיטי היה שגוי ונתן תמונה לא נכונה. וכעת יש לשבת ולהמתין למוות. וכי זהו מהלך טיפסי של גדול כבדי שבתוך מספר ימים מתפרץ !!!!!!!! האם זה סביר ומוכר מהלך כזה? מה הסבירות שגידול ראשוני אדנוקרצינומה יתנהג ככה, וכן האם ניתן לאמר שזה סרטן דרכי המרה בעצם או שניהם יחד? והאם יש דרך בשלב שנעשה ניקוז ראשון לעצור את המהלך ולהחזירו למצב שלפני המיימת? או שזה אבוד. האם זה התנהגות מוכרת ל מצב שכזה, והאם סרטן דרכי המרה וגידול כבד ראשוני יכולים להטעות כך, וכיצד ניתן להתגבר על כך בשלב זה אם בכלל, תודה על תשובתך.

השאלה מאד מורכבת ,גידול ראשוני אינו מתנהג כך .הסבירות שהגידול היה מפושט מלכתחילה היא הסבירות הנכונה .המדובר בתאים שקשה לאחנם כי גודלם קשן כל כך .הנוזל בבטן לא נותר מיד. ואם קיים ויש בן תאים ממאירים אזי הגידןל מפושט. לגבי הטיפול תלוי במצב החולה והאם רוצה טיפול .מדובר בשלב הכי מתקדם של מחלה ואם המקור כיס מרה אזי הפרוגנוזה אינה טובה .

25/02/2013 | 08:30 | מאת: עמנואל

האבחנה היא גידול ראשוני בכבד בקצה כבד שמאל אדנוקרצינומה וכן כילונגיוקרצינומה, לא סרטן כיס מרה. נאמר שהביופסיה מראה גידול ראשןני ולכן רצו לבצע ניתוח ולאחר מכן הוחלט כימותרפיה קודם ואז ניתוח. המיימת הופיעה ותהליך נעצר. האם כימותרפיה לא ניתן כאשר יש מיימת? סוג התאים בנוזל טרם אובחן סופית הם משערים שזה הגידן שהתפשט לדפנות וחלל הבטן. הפישוט המהיר כלכך אופיני לסרטן ראשוני? יש לציין שכל ההליך בין האבחון כגידול נתיח לעצירה הוא עשרה ימים בלבד. וכולו מתבסס על אותה בדיקת הדמיה mrcp. כאשר בעצם לא נמצאת בכל שלב עדות חדשהלהוציא את המיימת והביופסיה כן ברורה גידול ראשוני בכבד. שמעתי שיש תרופה חדשה שלא בסל לעצירת מיימת? האם מצב כזה יאפשר טיפול אונקולוגי. הבילירובין ירד והמצב יציב בינתיים. יש רצון לטפל. אודה על כל הכוונה או כיוון חדשני ניסויי. איזה טיפול פחות קשה. שאלה נוספת באם אכן נוצרה התפשטות מהירה לא משנה למה האם לא חשוב לבצע בדיקות נוספות להבנת המצב בפועל כרגע או שזה מיותר?.לשבת ולחכות לסיום בלי לנסות זה כמעט לא אופציה הגיונית. כל תשובה או הפניה לגורמים שיכולים לעזור תתקבל בברכה. הבדיקות הדמיה בידנו עלפיהם נקבע לאפשר אבחון נוסף.

מנהל פורום סרטן הכבד