כאבי בטן עליוניה - פיענוח תוצאו תCT

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

29/05/2017 | 09:43 | מאת: תאו

שלום רב, אני גבר בן 41 עשיתי לפני כשבוע CT בטן ואגן בעקבות כאב בטן עליונה מחודש ינואר 2017 , הכאב לפעמים מופיע ככאב עמום , רעב או שורף בדיקות שקדמו ל סיטי 1. גסרוסקופיה - תקין 2. אוטרסאונד בטן - תקין 3. בדיקות דם - כולל כימיה כללית ואינזימי לבלב - תקין אנא עזרתך בפעינוח התוצאות ומה הסיבה לכאבים שבאים וחוזרים הרופא טען שזה דספפסיה פונקציואנלית אך אני מדואג כי זה נמשך קרוב ל 4 חודשים להלן תוצאות ה CT ממצאים: סי טי בטן לאחר הזרקת חומר ניגוד במעבר חזה- בטן: ללא תפליט פלאורלי. לא הודגם ממצא ריאתי מוקדי. תפליט פריקרדיאלי מינימאלי. בקע היאטלי קטן. כבד בעל גודל רגיל מרקם הומוגני, ללא ממצא פוקלי. ללא הרחבת דרכי מרה. כיס מרה עם גבולות סדירים. חשד לאבן זעירה. ללא שינויים סביב כיס מרה. ללא הרחבת דרכי מרה. הדגמה רגילה של: טחול, אדרנלים, לבלב. כליות במנח וגודל רגיל עם אפקט קורטיקומדולרי ואקסקריטורי תקינים. שופכנים ללא הרחבה. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות . כיס שתן עם גבולות סדירים. בלוטת הערמונית רגילה. הודגמו דיברטיקולים בסיגמואיד ללא שינויים דלקתיים בשומן סביבם. ללא דיסטנסיה אופטימלית וללא מילוי של קיבה על ידי חומר ניגוד חוסר מילוי של קולון על ידי חומר ניגוד שינויים ניווניים בעמוד שדרה גבי דיסטלי מותני עליון. לא הודגם ממצא גרמי מטיב אחר. בקע מפשעתי קטן משמאל מכיל שומן וזעיר מימין. ; סיכום: 1 .תפליט פריקרדיאלי מינימאלי. 2 .דיברטיקולוזיס של סיגמואיד -ללא תהליך דלקתי. 3 .בקע מפשעתי זעיר דו צדדי -מכיל שומן בלבד. בדיקה מוגבלת להערכת פתולוגיה ב- GI בשל חוסר מילוי אופטימלי של קיבה וקולון על ידי חומר ניגוד.

29/05/2017 | 21:44 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אין זה תפקיד הפורום לפענח תוצאות בדיקות רפואיות פענוחים שכאלה יתבצעו אך ורק על מהרופא ששלח לבדיקה או רופא המשפחה על מנת להרגיע אותך אין בתוצאות הבדיקה ממצאים מדאיגים בשלב זה

מנהל פורום מעי רגיש