שקדים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/09/2010 | 23:02 | מאת: שון

האם אתה ממליץ על אכילת שקדים? אם כן האם עם קליפתם וכמה ליום? 8 שקדים ליום זה סביר? האם הם גורמים לעצירות או שבסדר לעיכול?מה היתרונות באכילתם?

לקריאה נוספת והעמקה
25/09/2010 | 06:47 | מאת: צביקה קורן

שון שלום, אני ממליץ על אכילת שקדים. רצוי להשרות במים לכמה שעות ולקלף את הקליפה. 8 שקדים ליום זה סביר הם לא גורמים לעצירות! להלן מידע נוסף שעשוי לענות על שאלות שלא שאלת, מתוך מבזק הבריאות לחודש אפריל. מבזקים נוספים תמצא בפרק המאמרים באתר שלי. "השקד הוא מזון חלבוני-שומני העשיר בחלבון, שמנים רב בלתי רוויים ויטמינים ומינרלים. השקדים מכילים 8% חלבון, %78 שומן (חד בלתי רווי, רב בלתי רווי ומעט שומן רווי), 14% פחמימות, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E, מינרלים (במיוחד סידן, מגנזיום, אשלגן, זרחן, אבץ וברזל), סיבים תזונתיים. במאה גרם שקדים יש כ 600 קלוריות. לשקדים יתרונות בריאותיים יותר מאשר לשאר האגוזים. בשקדים יש פחות שומן (כשני שליש מכמות השומן והקלוריות...) ויותר חלבון, מינרלים ונוגדי חמצון. השקדים מסייעים בהפחתת רמת הכולסטרול ה"רע". הויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון שבשקדים מחזקים את המערכת החיסונית, מונעים נמק של תאים, עוזרים בקליטת החמצן, מונעים קרישי דם, מועילים לגמישות העור, מגנים בפני יתר לחץ דם והתקפי לב. השקדים מספקים מינון טוב של מינרלים בוני-עצם - סידן ומגנזיום, כמו גם ויטמינים מקבוצת B, ניאצין וריבופלבין, המשפרים את מצב הרוח. חוקרים מצאו שאנשים שצרכו דיאטה עשירה בשקדים איבדו יותר משקל בהשוואה לאנשים שצרכו דיאטה עתירה בפחמימות עם אותו מספר קלוריות. השקדים מועילים למצבים של צרבת הנובעת מתזונה לא נכונה. איך אוכלים שקדים? 1. על מנת ליהנות מהיתרונות התזונתיים והבריאותיים של השקדים יש לאכול אותם טריים ללא קלייה, טיגון, או המלחה. הקלייה הורסת את השמנים האיכותיים הנמצאים בשקד. המלח הוא רעל מסוכן הפוגע בבריאות (ראו פרטים מבזק בריאות לחודש מרץ). 2. כדאי להשרות את השקדים במים למשך 4 שעות לפחות ולקלף את הקליפה הדקה. הקליפה מכילה חומר דמוי ציאניד ועלולה לגרום לגירוי של מערכת העיכול. 3. חשוב ללעוס היטב את השקדים כדי להבטיח ספיגת והטמעה של כל רכיבי התזונה הנמצאים בהם. שמן שקדים (Oleum amygdalae) שמן שקדים משמש ברפואה המשלימה מזה זמן רב בשל סגולותיו הרפואיות הרבות. לשמן תועלות רבות וביניהן יכולות אנטי-דלקתיות, שיפור המערכת החיסונית, ניקוי וחיזוק הכבד. נמצא קשר בין השימוש בשמן לשיפור תפקוד מערכת העיכול המפחית תסמינים של תסמונת המעי הרגיז, ירידה במקרים של סרטן המעי הגס ויתרונות קרדיו-ווסקולרים המתבטאים בהעלאת הכולסטרול "הטוב" (HDL) והורדת הכולסטרול "הרע" (LDL). כמו כן, נצפו אירועים נקודתיים בהם טיפול בשמן הפחית צלקות לאחר ניתוחים. באופן היסטורי שימש השמן בסין ופרס העתיקות לטיפול במקרי יובש בעור, פסוריאזיס ואקזמה. לשמן השקדים תכונות המרגיעות את העור ונוגדות הצטלקות ולכן הוא משמש לשיפור מראה העור והגוון. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20129403?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=16 חלב שקדים: משרים 5-10 שקדים למשך 4 שעות. מקלפים את הקליפה הדקה וטוחנים בבלנדר עם כוס מים למשך 1-2 דקות. אפשר לסנן את הנוזל דרך מסננת דקה או גזה. משתמשים כתחליף לחלב, לקינוחים או על דגני הבוקר. שייק שקדים: כנ"ל בתוספת פרי בשל (בננה, אגס, תותים, פרי הדר וכד'), קינמון ודבש. פסטו שקדים: מכניסים למעבד מזון, 4 שיני שום קלופות, 1/4 כוס שבבי שקדים, 2 כוסות עלי בזיליקום ו-1/4 כוס שמן זית כתית מעולה. עבדו למשחה חלקה. הגישו עם פסטה, דגים או כממרח בסנדוויץ'. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית