תוצאות סי טי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/06/2006 | 19:00 | מאת: יהודית

אני בת 50 לאחר רמיסיה של 7 שנים מסרטן שד התגלתה גרורה בחוליה צוארית בבדיקת סי טי ריאות נראו 3 נגעים ריאתיים באונה העליונה מצד שמאל. ככ בלוטת לימפה מוגדלת אחת בודדת בסמוך לשער השמאלי בקוטר בקוטר 1.3 סמ תוכלי לפרש את הבדיקה?? ההצעה היא לסי טי חזה חוזר בעוד חצי שנה מה פרוש נגעים ריאתיים??? האם יש מצב שנגעים ריאתיים אינם גרורות??

27/06/2006 | 16:25 | מאת: אנה גולדברט

יהודית שלום, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בפורום זה. אני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

28/06/2006 | 08:09 | מאת: פרופ' עירית הדס-הלפרין

יהודית שלום בהחלט לא כל נגע ריאתי הוא גרורה. מרבית הנגעים הם תהליכים שפירים. לאור ההמלצה שקיבלת אני מניחה שמדובר בנגעים קטנים ולא חשודים לממאירות. יש מספר נתונים חשובים כמו- האם עברת בדיקת סי טי של הריאות בעבר? האם התהליכים הופיעו? מה גודלם? וכו'. בכ"ז נראה לי שמדובר בתהליכים שרמת החשד לגביהם נמוכה. איחולי החלמה פרופ ע. הדס

06/11/2007 | 17:36 | מאת: ליזה

אבי עבר ניתוח וויפל לפני שנה ושמונה חודשים (כיום הוא בן 70). עבר טיפולי כימותרפיה והקרנות . לפני חודש בעקבות רגליים נפוחות עשה בדיקות ונגלו מים בריאות לאחר בדיקות ושלילת אי-ספיקת לב ו/או דלקת ריאות אושפז ונעשה ניקור המים נשלחו לבדיקה והתוצאה היתה אין גידול ואין גרורות כמו כן נצפו מס ' מועט של תאים קטנים ובלתי ממאירים . האם תוכלו לומר לנו היכן אנו עומדים לדעתכם ? האם המחלה חזרה ? מה אפשרויות טיפול במידה ויש? נכון לעכשיו עשו לו נקז ומחכים לעשות לו הדבקה של הריאות ? אשמח לתשובתכם המהירה מאחר ואנו נמצאים בחרדה לגבי מצבו !

מנהל פורום סרטן ריאה