נודולים קשריות בריאות מה זה ומה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

04/07/2019 | 09:45 | מאת: איציק

בן 64 חולה בראומטית ארטריטיס כ20 שנה מעשן סיגריות שלום עשיתי ct ריאות ללא חומר ניגוד להלן ממצאים שתי הריאות קשרים סמיכים הנעים מ4 - מ"מ עד 1 - ס"מ בחלקם מאוד סמיכים עם מדדים עד hu 180 במדיאסטינום בלוטה פראקירנית בקוטר 11 מ"ממ בלוטות קטנות נוספות במדיאסטינום אמצעי לסיכום שינויים אמיזמטיים קלים + פיברוטים + קשריות בשתי הריאות לאור אנזמה של מחלה ראומטית יתכן rheumatoid lung מה המשמעות של התשובה תודה רופא הריאות הפנה אותי לראומוטולוגית שתאבחן מה זה והיא החזירה אותי לרופא הריאות כי אין לה את המומחיות מה עלי לעשות איזה בדיקות נוספות אני צריך לעשות אובד במערכת הרפואית( וכן ידוע לי הפסקת עישון ולחזור לרופא ריאות אין תורך לציין בתשובה )

12/07/2019 | 22:01 | מאת: mag123

שלום איציק, הנודולות בריאות יכולים להיות תוצאה של המחלה הראומטית ממנה אתה סובל אולם יש אפשרות שאין קשר בין הדברים. צריך לעשות הערכה של הצילומים ולשקול אם לבצע ביופסיה או לעקוב. הערכה זו נערכת בדר"כ ע"י רופא ריאות. בהצלחה

12/07/2019 | 22:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

זו היתה התגובה שלי. בגלל טעות לא הופיע השם שלי.

מנהל פורום סרטן ריאה