אשמח ל.שובה בגין חשש מקרינת CT

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/05/2019 | 10:38 | מאת: זיו

בעקבות התקפי חולשה ותשישות בתדירות שבועית מהם אני סובל במשך כשנתיים עברתי מגוון בדיקות ובין היתר CT בטן וראש שיצאו תקינות, כעת הרופא מעוניין לשלוח אותי ל CT חזה בכדי לשלול תסמונת פאראנאפלסטית מקרצינואיד. יש לציין כי צילומי החזה יצאו תקינים, האם הכרחי לעבור CT חזה במקרה כזה? ...החשש שלי הוא מכמות הקרינה לאור כך שזו תהייה בדיקת CT שלישית שלי השנה

30/05/2019 | 10:51 | מאת: עינת לוי

שלום להלן תשובתו של פרופ' איזביצקי: "אכן עברת הרבה בדיקות CT. לא הכרחי. אם רופא המשפחה חושב שזה חשוב אז אפשר להסתפק ב CT "בקרינה נמוכה" בברכה "

מנהל פורום סרטן ריאה