קשריות בריאה - ממאירות?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/03/2019 | 10:16 | מאת: הדר

שלום רב, אשמח להבין קצת יותר בנושא אמא שלי לפני כחצי שנה עשתה צילום חזה בעקבות לחץ בחזה והתגלו כמה קשריות קטנות שלא יחסו להן חשיבות אל אחת מהקשריות היא 10 מ״מ היא עשתה סיטי חוזר שהיה ללא שינוי ועכשיו מומחה המליץ לה להסיר רק את הקשרית הזו מחשש שזה יכול להיות ממאיר מה הסיכוי שזה ממאיר? קשריות זה ממצא שכיח? יכול להיות שזה פשוט רק שפיר ויוציאו וימשיכו מעקב? אני לא מצליחה להעביר את היום מרוב לחץ. כלכך מודאגת. אמא שלי כל עולמי. בכל אופן המומחה רשם שזה נראה או טרום ממאיר או ממאיר בשלב התחלתי אבל רוצה להבין הכל

03/03/2019 | 01:22 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום הדר, ככל שהקשרית גדולה יותר כך הסיכון שמדובר בגידול ממאיר - עולה. יחד עם זאת - רוב הקשריות אינן גידול. בגלל הסיכון לגידול כדאי להתייחס תמיד ברצינות. הוצאה כירורגית של הקשרית היא בהחלט אופציה. השאלה היא אם אי אפשר לעשות ביופסיה מהקשרית כדי לעמוד על טיבה. מעבר לזה קשה ליעץ בפורום. בהצלחה

03/03/2019 | 16:44 | מאת: הדר

הומלץ לבצע ניתוח וכמובן לשלוח לביופסיה . ועוד שאלה אם זה ממאיר? מה עושים? יוציאו וזהו? או שזה מצריך הקרנות וכל מה שמסביב? 10 מ״מ זה נחשב גידול בשלב מתקדם? 😢😢😢

מנהל פורום סרטן ריאה