עזרה והתייעצות לחמי חולה סרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/05/2018 | 20:30 | מאת: אור

חמי אובחן באפריל 2017 חולה בסרטן ריאות אנדקרצינומה - דרגה 3 ווו והאות a , עבר ברמבם כימותרפיה והקרנות ברדיותרפיה, בנובמבר סיים טיפולים והשתחרר, יש לציין שמחשש הוא סרב ניתוח, ובינואר 2018 בבדיקה - הגידולים התכווצו והייתה נסיגה של המחלה. באפריל השנה החל נוזל לו רוק מהפה בכמויות כאבי ראש שמיעה גרועה, בסיטי ראש נצפו גרורות במוח כ - 6 כיום עובר הקרנות ומקבל המון תרופות אחרי 6 הקרנות יש הקלה בתסמינים אבל עדיין הוא נושם בקושי, אמרו לו שבתום ההקרנות יהיה טוב. האם יש לו עוד עתיד? האם יש פתרון יעיל שכדאי להציע על מנת להקל לו את הסבל? יש לציין שכאבי הראש הופסקו אחרי שהבצקת במוח ירדה במתן סטרואידים. וכעת הוא מטופל בהקרנות ונשארו לו עוד 10. תודה רבה רבה לכם. חמי רק בן 68.

26/05/2018 | 07:49 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, כאשר קיימת מחלה גרורתית מטרת הטיפול איננה ריפוי אלא הקלה על סימפטומים והארכת תוחלת חיים. שתי המטרות ברות השגה. תמיד אפשר להקל על הסבל ולעזור. במקרה של חמך צריך לבדוק מדוע הוא סובל מקוצר נשימה. זה סימפטום שאינו קשור ישירות לגרורות המוחיות. בהצלחה

28/05/2018 | 21:54 | מאת: אור

האם יכול להיות שהגידולים בריאות גדלו ? הוא מאוד צרוד, נושם כבד ואמרו לו שהגרורות כרגע בטיפול וככל שההקרנות יתקדמו יהיה בסדר. מה זאת אומרת הערכת החיים ? עד ש מה ?? מה הסטטיסטיקה אומרת היום על חולים מסוגו ? רוב תודות לך

29/05/2018 | 08:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אור, מכיוון שמדובר בסרטן - תמיד קיימת האפשרות שהגידול או הגרורות גדלו. זו הסיבה לכך שיש צורך לעקוב ע"י סיטי או PET-CT. אם יש החמרה - יהיה צורך בטיפול נוסף להקרנות. לגבי הארכת חיים - אנחנו לא יודעים מראש בכמה מאריכים חיים לחולה ספציפי. אי אפשר לנבא כמה זמן בן אדם יחיה. צריך לעשות את המכסימום ולראות. למרבה הצער הסטטיסטיקה אומרת שבסופו של דבר חולים מתים מסרטן ריאה גרורתי. בהצלחה

31/05/2018 | 18:32 | מאת: אור

שלום דוקטור, בבדיקת pet-ct - צוואר: קליטה פתולוגית בצוואר קשרי לימפה ברוחב 1.0 ס"מ בבסיס הצוואר וסופרא- קליבוקלרי מימין. בית החזה: אין לראות קליטה פתולוגית. ללא קשרי לימפה מוגדלים במיצר, שער הריאות ובבתי השחי. ריאות: קליטה מוגברת (suv max 4.4), בגוש בפסגת ריאה מימין, במימדים 0.8×1.8 ס"מ. אין לראות קשריות בשאר שדות הריאות. בטן ואגן : אין לראות קליטה פתולוגית. טחול בגודל תקין. ציסטה 2.2 ס"מ באונה השמאלית של הכבד. לבלב ואדרנלים בגדר הנורמה. ציסטות קורטיקליות בשתי הכליות. ערמונית מוגדלת. שלד, שריר ורקמה רכה: אין לראות קליטה פתולוגית. ללא נגעין המחשידים לפיזור משני בשלד. סיכום- קליטה פתולוגית בלימפאדנופתיה גרורתית בבסיס הצוואר וסופרא- קלביקולרי מימין. קליטה מוגברת בגוש בפסגת ריאה מימין- שאירית ממאירות ? שינויים דלקתיים תגובתיים להקרנות ?

01/06/2018 | 19:26 | מאת: אור

מחכה לתשובתך הדחופה דוקטור תודה רבה

02/06/2018 | 09:56 | מאת: אור

היי דוקטור מאיה כתבתי לך לפני מספר ימים את תוצאות ה pet-ct מחכה לתשובתך.

03/06/2018 | 00:36 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אור, לא ראיתי את ההודעה האחרונה לכן לא עניתי. לפי התשובה שציטטת קיימת האפשרות שהממצאים המתוארים ב-PET קשורים עדיין לטיפול הקרינתי שקיבל ואינם מצביעים על מחלה פעילה. אבל זו לא הדרך הנכונה להחליט. הדרך הנכונה היא להסתכל על הצילומים ולהשוות, ולראות את החולה מרגיש. לכן אני מציעה להתייעץ בהקדם עם הרופא המטפל. אם הוא יתרשם שאכן מדובר רק בשינויים לאחר הקרנה, ניתן יהיה להסתפק במעקב בשלב זה, ללא טיפול נוסף. בהצלחה

03/06/2018 | 12:24 | מאת: אור

ומה לגבי הצוואר ? מצויין קליטה פתולוגית

מנהל פורום סרטן ריאה