הצללות דפדנטיות בבסיסי הריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/07/2017 | 15:27 | מאת: רעות

שלום בת 36 ברקע שיתוק סרעפות דו צדדי כמו כן ברונכיטיס כרונית מטופלת בביפאפ רלבר משאף וסינגולר כדור ממצא זה ניראה בבדיקת סיטי פרוטוקול אבנים ללא חומר ניגוד הצללות דפדנטיות בבסיסי הריאות מה זה אומר כישלון טיפול בסרעפת ואם כן מה עושים האם זה יכול להיות סימן לבעיה חמורה יותר סובלת מדספינאה צפצופים שיעול באופן כרוני מה עושים ?? תודה

17/07/2017 | 13:39 | מאת: עינת לוי

שלום רעות תשובתו של פרופ' איזביצקי: "שלום מדובר במקרה מסובך וכמובן צריך ליראות את כל הבדיקות כולל ה CT. לא ברור למה יש שיתוק של סרעפות. לפעמים קיימת אפשרות של השתלת קוצב לסרעפת. ממליץ לגשת בהקדם לרופא ריאות עם כל החומר כולל הדיסק של ה CT. "

מנהל פורום סרטן ריאה