חולשה, קוצר נשימה ויתר לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/03/2017 | 17:40 | מאת: שלמה

שלום, אודה לך אם תתייחס בפירוט לממצאי הסריקה הטומוגרפית של החזה במנח אקסיאלי. הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי נון יודי בכמות של 80 סמ"ק. בוצעה סריקה רגילה וסריקה בחתכים דקים הבדיקה בוצעה לבירור חולשה חזקה, קוצר נשימה קל ויתר לחץ דם ריאתי 49 ממ"כ שאובחן באקו לב במאמץ. תירואיד בגודל תקין ללא לחץ על הקנה עם הסתיידות זעירה משמאל. בתי השחי ללא גושים. בריאות: שינויים פיברוטיים קלים בפסגת אונה תחתונה מימין עם קשר זעיר על גבי הסדק מימין. איבוד נפח מינימלי גם בבסיס השמאלי. אין לראות גושים בריאות. אין תסנינים ואין תפליטים פלאורליים. הקנה והסימפונות שמורים כלי הדם הריאתיים שמורים. שערי הריאות ללא גושים. במדיאסטנום בלוטות שומניות זעירות בשומן סביב לכלי הדם.. אין לראות גושים. במעבר חזה-בטן: אין לראות גושים. הלבלב מעט אטרופי. תפרים במיטת כיס המרה. בסיכום: שינויים פיברוטים קלים בריאות, ללא גושים או תסנינים. קשר זעיר על גבי הסדק מימין. האם יש מקום לדאוג? איך פותרים את בעית החולשה?? תודה רבה

25/03/2017 | 22:32 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שלמה ה-CT למעשה תקין ולא מסביר את החולשה. צריך להמשיך לחפש סיבות לחולשה בבדיקות נוספות. הממצאי בסיטי הם חסרי חשיבות. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה