רשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/08/2006 | 09:00 | מאת: בתיה

שלום רב, בבדיקה של הרשתית נכתב באבחנה : פטמה תקינה PPA מקולה שמורה PVD בהיקף לאטיס ו S. TRACKS ובעין השניה אותו דבר רק בהבדל שהמקולה שמורה רשתית צמודה בהיקף לאטיס S. TRACKS . אודה לך אם תוכל לעזור לי ב"תרגום " האבחנה. ומה משמעות ה PVD . תודה רבה . בתיה

בתיה שלום רב, קרוב לודאי שמדובר בשינויים בזגוגית, אשר נגרמים מהיפרדות של הרשתית מהקוטב האחורי, מאיזור עצב הראייה. לאטיס- שינויים בהיקף הרשתית, ממצא שכיח לבעלי קוצר ראייה בינוני/גבוה, אך יכול להופיע גם ללא קוצר ראייה. במקרים אלו, מומלץ להיות במעקב של ביקורות כל מס' חודשים על-מנת לשלול קרע של הרשתית. עלייך להיות ערה ל-3 סימפטומים: 1. נקודות שחורות פתאומיות מרובות. 2. מסך מלא/חלקי בשדה-הראייה. 3. הבזקי אור. במידה ומופיע אחד מן הסימפטומים, יש לפנות מיידית אל רופא העיניים.

מנהלי פורום בריאות העין