האם יתכן קיעור דיסקה מוגבר כתוצאה מלחץ שמופעל ע״י גידול בהיפופיזה?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/10/2020 | 21:20 | מאת: מאי

שלום רב, אני בת 25, ללא רקע של גלאוקומה במשפחה. בבדיקת עיניים עלה כי יש לי קיעור דיסקה מוגבר (0.5) בשתי העיניים. הלחץ התוך עיני תקין (13/14). בדיקות שדה ראייה וOCT תקינות (עובי RNFL ממוצע 112/113 מיקרון). נתבקשתי להשאר במעקב ולבצע את הבדיקות פעם נוספת בעוד כחצי שנה. לאחרונה אובחנתי עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות בשל וסת מאוד לא סדירה (מחזור בין פעם לפעמיים בשנה) וריבוי זקיקים בשחלות. לא עברתי בדיקת פרופיל הורמונלי. למיטב הבנתי, נשים שסובלות מפרולקטינומה חוות תסמינים דומים ל-PCOS ולעתים ישנה פגיעה בעצב הראייה / שדה הראייה בעקבות לחץ שמופעל על תצלובת הראייה. לאור הוסת הלא סדירה והקיעור המוגבר בדיסק האופטי עלה בי החשד שיתכן כי אני סובלת מפרולקטינומה, אך איני מבינה האם קיעור מוגבר שכזה יכול להיות ביטוי ללחץ שמגיע מאזור הגולגולת. האם יתכן קיעור דיסקה מוגבר כתוצאה מלחץ שמופעל ע״י גידול בהיפופיזה? ואם לא - כיצד באה לידי ביטוי פגיעה בעצב הראייה בעקבות גידול שלוחץ על תצלובת הראייה?

לחץ על עצב הראיה יכול לגרום לקיעור של העצב, במידה וקיים חשד לגידול אז מומלץ על הדמיה של אזור הכיאזמה בהתאם להחלטת הרופא המטפל.

מנהלי פורום בריאות העין