הבדל בין טיפות עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/02/2020 | 22:44 | מאת: ערן

לאמי בת ה-75 התגלה גלאוקמה .רופא עיניים אחד נתן לו bimatoprost ורופאה אחרת נתנה לו גלוטאן.יש לציין שלאמי יש בעיות לב ,השתלת קוצב עקב התעלפויות ,אסטמה שמתנהגת כמו COPD והייה לו ניון מקולרי תלוי גיל שכרגע תקין .אודה אם תגידו לי מה ההבדל בין הטיפות ? ששאלנו את הרופאה לא הסכימה לענות. מה עדיף לקחת לאור הבעיות ? אודה לתשובתכם המהירה ,תודה

07/02/2020 | 21:01 | מאת: ערן

יש סיבה שלא ענו לי ? לפחות אנא הסבירו האם מדובר באותם תרופות ? או מדוע רופא אחד יתן את זה ורופא אחר יתן תרופה אחרת בלי להתייחס למצב הרופאי

08/02/2020 | 08:20 | מאת: ד"ר אורן גולן

שתי התרופות שייכות לאותה המשפחה שנקראת פרוסטגלנדינים … לטיפות מסוג זה אין השפעה על שאר מערכות הגוף … תופעות לוואי הן עיניות כגון אודם גירוי וגדילת ריסים ארוכות … לבימטרופרוסט יכולת גדולה יותר להוריד את הלחץ ולפעמים גם תופעות לוואי העיניות חזקות יותר … הרופא צריך להחליט איזה תרופה להשתמש לפי לחץ מטרה וכמות תופעות הלוואי אם ישנן כאלה

מנהלי פורום בריאות העין