כאבים לאחר ניתוח ראש להסרת גידול מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/09/2006 | 23:13 | מאת: דינה

ד"ר אוליאל ערב טוב אני בת 53 עברתי יתוח להסרת גידול מנינגיומה בצד שמאל מעל האוזן לפני ארבעה חודשים בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים באיזור הניתוח ומרגיה מאוד לחצים באיזו ולפעמים יש לי דקירות חזקות במקום הניתוח למספר שניות מרגישה חולשה אני מבקשת לדעת האם התופעות שהזכרתי הן תופעות שאמורות להיות כמה זמן החלמה לניתוח כזה אני לא לוקחת שום תרופה למרות הכאבים האם זה בסדר אני חזרתי לעבודה במשרד מול מחשב האם זה לא מוקדם מידי אני יושבת מול מחשב וכעבור מספר דקות מרגישה לחצים באיזור האם זה מותר לא נעים לי אבל מיום הניתוח נעשתי מאוד רגישה ופגיעה מה שלא היה קודם האם זה תהליך מוכר אני אודה לך מאוד אם תשיב לשאלותי זה יעזור לי מאוד לקבל את המצב בברכה דינה

שלום דינה האם נעשתה הדמיית MRI או CT לאחר הניתוח? אם כן מה תוצאתה? אם לאו-רצוי שתתבצע הופעת הכאב במרווח כ-4 חדשים מהנתוח מחייבת בירור לסיבתו ובעיקר אם כאב כזה לא היה קיים עד לפני שבועיים אין מניעה מעבודה מול מחשב האם את נמצאת בקשר בנדון עם המנתח?

09/09/2006 | 01:18 | מאת: דינה

ד"ר אוריאל שלום ראשית תודה על התיחסותך לפניתי לפני חודשיים עשיתי סיטי ללא חומר וכאשר היתי בביקורת המנתח ראה את הסיטי ואמר חבל שזה בלי חומר אבל זה בסדר לי בכל אופן זה נראה לא בסדר אני מרגישה באיזור הניתוח לחצים כמו מלחציים וכאשר יש לי את הלחץ בתוך הראש נוצרים לי גבשושיות נפוחות מעל התפרים ומתחת לתפרים וכל זה קורה אם אני עצבנית או במתח או שהיתי בשמש אני מדגישה שאני בדרך כלל אישה בריאה מאוד ועושה הכל על מנת להחלים מהר האם התופעות האלה הן תופעות מקובלות לאחר ניתוח כזה במידה ויש צורך אני אשמח לקבוע לי תור בהקדם להתיעצות שוב תודה בברכה דינה

14/10/2008 | 17:17 | מאת: מלי

שלום. לאבי בן ה52 התגלה גידול שפיר בגודל 2 ס"מ צמוד לורטברליס השמאלי ולעצב 6 משמאל ול aica משמאל(ככה רשום בבדיקת הmri). רציתי לדעת מה סיכויי ההצלחה בניתוח זה בלי פגיעה? סבי עבר ניתוח דומה ונהעצב נפגע והוא נותר משותק. אנחנו בהיסטריה גמורה מודה לך מאוד וחג שמח מלי

14/10/2008 | 17:19 | מאת: מלי

שלום. לאבי בן ה52 התגלה גידול שפיר בגודל 2 ס"מ צמוד לורטברליס השמאלי ולעצב 6 משמאל ול aica משמאל(ככה רשום בבדיקת הmri). רציתי לדעת מה סיכויי ההצלחה בניתוח זה בלי פגיעה? סבי עבר ניתוח דומה ונהעצב נפגע והוא נותר משותק. אנחנו בהיסטריה גמורה מודה לך מאוד וחג שמח מלי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה