התקפים לאחר ניתוח בחוט השדרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/01/2020 | 22:33 | מאת: יאנה

שלום לפני חודש וחצי עברתי ניתוח להוצאת גידול שפיר בחוט השדרה t5-t8. הגידול ישב על העצבים ומרגע גילויו הוכנסתי לניתוח תוך 3 ימים. הבעיה היא שכחודש לפני הניתוח ועד היום אני חווה התקפים יומיומיים שרק מחמירים. ההתקפים כוללים כאבים חזקים בחזה עם הקרנה ליד שמאל, קוצר נשימה, הזעה, סחרחורות, כאבים בגרון וחולשה. נבדקתי ע"י קרדיולוג ונשללה בעית לב. הייתי אצל נוירולוג שטען שיש פגיעה בעצב כלשהו ונתן לי כדורים בשם גבפנטין. הכדורים לא עוזרים וההתקפים רק מחמירים. יש לציין שאני חווה את ההתקפים גם במצב מנוחה וגם במצב של פעילות, אך בעיקר במקלחות. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. השאלה שלי היא, איזה עצב בגוף יכול לגרום לכאלה התקפים ומה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה? תודה

ליאנה שלום, פנייתך המפורטת ברורה. *מיקום הגידול שהורחק איננו מסביר תלונותיך ,למעט אולי כאבים בחזה. *יש לעיין בפרטיכל הניתוח. *נדרשת בדיקתך-בדיקה נוירולוגית מדייקת עתה, עיון ב-MRI הטרום ניתוחי . *יתכן צורך באבחון הדמייתי נוסף -משלים עתה *אינני מכיר "עצב פגוע "שמסביר את ההסתמנות ממנה את סובלת *אשמח לסייע. בברכה

01/02/2020 | 12:48 | מאת: יאנה

תודה על המענה המהיר. יש לי החודש Mri משלים לאחר הניתוח לאחריו אני אמורה להיפגש שוב עם המנתח. מקווה שזה יספק לי מענה למצבי. תודה רבה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה