פיענוח בדיקת MEI לאחר חבלה..

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

25/12/2019 | 02:08 | מאת: איליה

שלום רב בתאריך 11.03.2016 עברתי חבלת ראש שנגרם חוסר הכרה ליומיים בנוסף הכל היו גם שתפי דם במוח חשוב לציין שאני סובל גם מטינטון קשה מאוד וsnow vision קיסלתי כדורים נגד אפילפסיה depalept chrono אקסידול וכמובן הדובדבן שבקצפת זאלדילאר וElatrolet 10 מג והופנתי למרפאה תפקודית בבית חולים סורוקה הוצמד לי מעקב פסיכולוגים ואמרו לי שאני מכור למשככי כאבים ושאני צריך לעבור גמילה והעלו לי תמינון של Elatrolet ל 50 מילי גרם בגלל הבעיות של השינה החמורות כמו כן גם אמרו לי שאני מאוסחן פוסט טראומה ובגלל זה אני צריך להפסיק עם הכדורים כי זה מה שיוצר לי תלחץ והחוסר שקט הנפשי וכאבי ראש חמורים ביצעתי סיטי מספר פעמים והתוצאה הייתה שיש עדיין כתם של אותה החבלה חשוב לציין שביום שנפגעתי זיהו אצלי SUBARACHNOID HEMORRHAGE TRAUMATIC SKILL OCCUPITAL BONE FRACTURE בסופו של דבר אחרי כשלוש שנים קיסלתי MRI בבית חולים סורוקה וקיבלתי לאחא שבוע תוצאות בתוצאות רשום ככה : תוצאות סריקה בתהודה של המוח : הסריקה בוצעה בטכניקה SE TSE FFE בשקלול DWI ADC SWI T13D FLAIR T1 T2 במישור אקסיאלי סאגיטלי וקורנלי לפני ואחרי הזרקת הגדולניום לוריד הבדיקה מעט מוגבלת עקב ארטיפקטים מתזוזות. בדיקה CT מוח האחרונה 09/03/19 עיון בבדיקת CT מוח משנת 2016 אשר מראה דימומים אינטרה ואקסטרה אקסיאליים סופרה - טנטוראלית דו-צידי בוצע בביצ חולים קפלן מבנה תקן של הסינוסים ארובות העיניים בסיס הגולגולת והפירמידות. איזור המעבר הקרנוי צרביקלי נראה תקין מבנה תקין של הגומה האחורית עם חדר רביעי בגודל מיקום וצורה תקינים מעל הטנטוריום מודגם מבנה תקין של החדרים. הודדמו שינויים גליוטיים נרחבים (על רקע דייויים בעבר) בבסיס אונה פרונטלית דו״צ בולטים יותר מצד ימין עם שינוי סיגנל של הקורטקס סביבם מערבים את olfactory groove טין לדון כלל על ושרידי דמם ישנים עקב ארטיפקטים מתזוזות של הנבדק מסנה תקין של הקורפוס קלוזום הטקטום והאוכף הטורקי ללא עדות להאדרה לאחר הזרקת חומר ניגודי סיכום : שינויים גליוטיים נרחבים באונה הפרונטלית דו-צידי יותר מצד ימין אשמח לקבל עזרה בבקשה ולהבין מה קורה פה תודה רבה :)

לאיליה שלום, *אינני רואה טעם בפרשנות על הדמיית MRI שנראתה עי המפענח ואשר לא נראתה על ידי,לרבות הדמיותCT שקדמו לה בעת החבלה לפני כמעט ארבע שנים ובתקופות שלאחריה. *כדי להבין נכון להיום מה "מה קורה פה" 1.יש לקבל ממך מפרט מלא של תלונותיך ושל מגבלותיך כיום. 2.יש צורך לבדוק אותך בדיקה נוירולוגית 3.לבצע (אם אין עדיין) בדיקת אבחון נוירופסיכולוגית(מבחן שאורך מספר שעות), 4.בדיקת EEG מעדכנת. 5.יש לעיין ברצף בכל ההדמיות 6.יתכן-הערכה נוירולוגית-שיקומית

מנהלי פורום נוירוכירורגיה