בן 5 חודשים לאחר usאובחן עם הידרוצפלוס חיצוני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/05/2019 | 23:27 | מאת: ליאור

שלום רב ,בני בן 5 חודשים לאחר בדיקת usאובחן עם הידרןצפלוס חיצוני , אני לא ממש מבינה מה זה אומר .. אין כלל אינפורמציה על זה אלא רק על פנימי בתוך החדרים וכו ... רופא משפחה אמר לי רק לעקוב וכנראה יהיה לו ראש גדול יותר זה כנראה גנטי לא לי ולא לבעלי יש ראש גדול ..לעולם לא אובחנו עם הידרוצפלוס אם זה גנטי למישהו מהמשפח ה גם צריך להיות לא ? האם זה עובר אחרי שנתיים ? מה קורה שהמרפס נסגר לא יהיה לחץ תוך גולגלתי ? למה זה קורה בכלל האם זה פגם גנטי? אשמח שתשפוך לי אור על הנושא אני ממש מודאגת

בוקר טוב ליאור, *ברב המאובחנים בגיל זה או דומה המצב שפיר. *אם הוא שפיר-יידקש מעקב נוירולוגי-התפתחותי בלבד. *את בחברה טובה לגבי אי ההבנה: ההסבר היותר מקובל הוא אי-בשלות חריצי המח שמתחת לאיזור צבירת נוזל מוחי=CSF בהיקף המח. *בשלב זה השלמת האבחון מתבצעת כדלהלן: *CT מח *ו-או MRI מח 2 ההדמיות מבחינות בין אוסף נוזל שפיר לבין תפליט נוזל שאיננו שפיר=תפליט תת-דורלי,היוצר לחץ על המח וקפליו. *הטפול כמובן שונה בכל אחד מהמצבים *מתבקשת עתה בדיקת הילד לקביעת רמת התפתחותו עפ"י יחס לגילו עי נוירולוג-ילדים בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה