פרסתזיות ואצבעות כף יד בהתעוררות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/09/2018 | 13:28 | מאת: רמי

בשנות ה-30 לחיי, קיפוזיס, סקוליוזיס, לורדוזיס, פריצת דיסק צווארי, השמנת יתר דרגה II. כבר חודשים אם לא שנים אני מתעורר בבוקר עם שתיים וחצי אצבעות רדומות (זרת, קמיצה וחצי אמה) ולפעמים כף יד שלמה רדומה, לאחר שינוי תנוחה זה עובר מיד. עשיתי בקופה לפני שנתיים EMG/NCT תקין בגלל בעיות בצוואר, אבל קראתי לא מזמן מאמר בכתב העת "הרפואה" בו נטען שבדיקות ה-EMG/NCT בקופות החולים הן מאוד לקויות ולא אמינות. השאלה אם כדאי לעשות בירור ולבדוק אם מקור הבעיה אולי CTS או רדיקולופתיה? האם יש חשש לנזק ארוך טווח למוטוריקה עדינה?

08/09/2018 | 13:42 | מאת: רמי

שכחתי לציין שיש לי גם ציסטות גנגליון קטנות בשורש כף היד בשתי הידיים.

לרמי שלום, רצוייה כתה בדיקת נוירולוג ניתוב עדכון EMG והמשך אבחון עי הדמייה-עפ״י התרשמותו. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה