עש צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/05/2018 | 01:26 | מאת: לירון

שלום, אני בת 26 מיזה תקופה יש לי כאבים בגב מאחורה בין שני השכמות ולפעמים כאבים ביד שמאל, וכאבים באגן וירך שמאל. בוצע MRI ע"ש צווארי ללא ועם חומר ניגוד. בגובה C5-6 משמאל תהליך מתאדר מתאים לשוונומה בפורמן שמאלי בגובה C5-6 בקוטר כ 32 מ"מ עם מרכיב אפידורלי דוחק את הקורד ימינה, תהליך פורמינלי קטן יותר בגובה זה בקוטר כ 21 מ"מ שאינו מתאדר. תהליכים דומים קטנים יותר בקוטר כ 71 מ"מ משמאל ו 8 מ"מ מימין בגובה C6-7. בקוטר כ 5 מ"מ דו"צ בגובה C4-5. ובקוטר כ 61 מ"מ בגובה T1 פאראורטברלי מימין וקטן יותר משמאל ללא חדירה אפידורליתסירינגס מרכזי קטן בגובהC6-T1 התירואיד בעל מראה נודולרי - מומלץ US מכוון לסיכום - שוואנומות פורמינליות בילטרליות- כמתואר 1. מה המשמעות של תהליך מתאדר- שוואנומה עם מרכיב אפידורלי דוחק את הקורד ימינה? מה הנזק ממקרה כזה? דרוש התערבות? 2. סירינגס מרכזי קטן בגובהC6-T1. למעקב או התערבות? 3. מה זה התירואיד בעל מראה נודולרי? 4. הכאבים שתיארתי מתאימים לממצאים? אשמח להסברים. תודה.

שלום לירון, בתשובה לשאלותיך: 1.המדובר בגידול לא סרטני =SCHWANOMA,שחלקו נמצא פנימה למעטפת חוט השדרה=DURA וחלקו האחר מחוץ למעטפת החוט. דחיקת החוט הוא הממצא העיקרי,שמשמעותו לחץ על החוט השדרה. מצב זה מחייב ניתוח. ללא ניתוח יווצר נזק עצבי משמעותי שיחמיר בהדרגה. 2.המענה בסעיף 1 לעיל "מכסה "גם שאלה זאת:הסירינקס הוא תוצאה של הפרעה בזרימת הנוזך המוחי-שדרתי שנובעת מהשוואנומה בC5-6. 3.תירואיד =בלוטת התריס וממצאיה:לייעוץ מומחה אף אוזן וגרון. 4.כן בברכה

09/05/2018 | 15:40 | מאת: לירון

תודה על תשובתך. האם יש לך נסיון קליני בנושא הנ"ל?

בקר טוב לירון, בהחלט,נסיון רב. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה