גידול בע"ש -אפשרויות טיפול

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/03/2017 | 15:33 | מאת: דניאל

שלום, יש לי NF1 וחזר לי גידול בחוליות C1 C2 שנותחתי פני שנתיים. כיום אני נמצאת במצב שהדעות חלוקות חלק מהרופאים אומרים ניתוח וחלק ממליצים על קרינת SRS . הבעיה שרופאים שממליצים על הניתוח טוענים שזה עדיף היות ולא יודעים כיצד הקרינה תשפיע עלי בגלל שיש לי NF1 (נוירופיברומטיזיס) ויכולה לשנות משהו ב DNA ואולי לגרום להחמרה . (הגידול בגודל של כ 2.5 ס"מ 9 ללא לחץ ניכר על עמוד השידרה , אך לוחץ קלות על השק התקלי אשמח לדעת האם יצא לך לשמוע על כך. תודה

לדניאל שלום, יש הבדל בגישה לחולה עם NF1 לעומת NF2. לא מסרת מה סוג הגידול(אבחנה היסטולוגית)שנכרת לפני שנתיים האם גודל הגידול כעת הוא 2.5 ס"מ? אתייחס בהמשך

11/03/2017 | 11:48 | מאת: דניאל

תודה לתשובתך, הגידול כרגע לפי הפיענוח בגודל 25X28X14 מ"מ (הבדיקות הנוירולוגיות שנעשו לי תקינות ) בנוגע לאבחנה מלפני שנתיים , אם הבנתי אותך נכון אז היא : C1-C2 Extramedullary tumor Lt. Hemiparesis ( למינאקטומיה וכריתה של גידול אקסטרהדורלית ) (זה מהמסמך של הניתוח - לזה התכוונת?) האם התכוונת שהתיחסות שונה בנושא ההקרנה או הניתוח ל NF1 ו NF 2 תודה רבה

לדניאל, תודה על העדכון. הגידול שהורחק לפני שנתיים בניתוח נשלח לבדיקה היסטולוגית-פתולוגית:מה תשובת הבדיקה? השונות,כפי שהבנת נכון בין NF1 לביןNF2

12/03/2017 | 18:58 | מאת: דניאל

תודה לך, אשמח לדעת כיצד התוצאות של הניתוח אז משפיעות על ההחלטה של היום כן הוא נשלח לבדיקה פתולוגית להלן מה שרשום מהדפים מקווה שיש שם את התשובה שאתה מתכוון : מקום הגידול : גידול חוף מדולרי C1-C2 הוצאת גידול קשור לשורש . אבחנות : גידלו של תאים כישורים לא צלולרי במיוחד ללא מאפיינים של ממאירות (אם יש צורך אכתוב את הבדיקה המאקרוסקופית ) אבחנה מבדלת Fibrous meningioma vs Schwannoma Final diagnosis aafter embedding Consistent with neurofibroma תודה רבה

המשך דיון: לדניאל, תודה על השלמת המידע. כיוון שאין דחיפות מומלץ שתתייעצי גם עם מומחה לרדיוכריורגיה לדיון ב"בעד ונגד" SRS בגידול בחולה NF1. בהמשך ניתן יהיה לקבל החלטה מושכלת-מודעת. בברכה

14/03/2017 | 19:47 | מאת: דניאל

שלום, ראשית המון תודה על נכונותך לעזור, שנית היה לי כבר לפני שלושה חודשים פגישה עם רדיוכירוגי ( זה שיבצע את ההליך, והוא לא ידע לענות לי על השאלה אודות ההשפעות הקרינה על NF1 ) האם ידוע לך על אפשרות נוספת ממנה אני יכולה להשלים מידע חשוב זה ? תודה רבה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה