שאלה לניורולוגים - צמרמורת בראש וסחרחורות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/01/2008 | 01:01 | מאת: מישהו

שלום, שמעתי שיש כאן ניורולוגים, ולצערי אין פורום ניורולוגיה יותר באתר. אז אני מקווה שאמצא כאן עזרה. אני בן 23, אני סובל לאחרונה מצמרמורות בראש, וגם מהרגשת חוסר איזון בראש ובגוף לעתים, חוסר איזון אני מתכוון שאני מרגיש מעין תנודות בתוך הראש, ולעתים גם בגוף באזור הגב, וזה גורם לי להרגשת אי נעימות, ולאבד איזון לשניה, אני לא מגיע למצב שאני נופל, אבל זה ממש לא נעים. הרגשה לעתים של חוסר התמצאות, סוג של ניתוק מסביב, כאילו אני לא מצליח להיות עירני, אלא אפוף קצת. וסחרחורות מסוג של כאילו אני נכבה לרגע קטן, כאילו אני מתנתק למיליית השנייה וחוזר, זה לא הכי נעים. אבל זה קורה לי פחות כיום, זה קרה לי יותר בעבר. אותן תופעות היו לי לפני כ10 חודשים, ולאחר 3 חודשים מאז בערך, הם עברו, וממש לפני שבועיים הם חזרו. חשוב לי לציין שסבלתי בעבר מחרדות, ואני עדיין באופי שלי יחסית טיפוס חרד, לפני כ8 חודשים כשהיו התופעות הנ"ל, ועוד תופעות מוזרות כגון: הרגשת זרמים בכל הגוף (מהראש, ידיים, רגליים) למשך כמה דקות, הרגשת חולשה פתאומית כמו ירידת לחץ דם, הרגשה כאילו שאני בחלום, לא מחובר למציאות, ואולי עוד. בזמנו אמרו לי שיתכן וזה נובע מהורמון הסרוטונין שנשחק, ומערכת העצבים שנפגעה, והשתמשתי בכדור ציפרלקס, ולאחר כמה חודשים רוב התופעות עברו, אם כי לאחר כמה חודשים של שימוש, שוב פתאום חזרו לי הרגשות של צמרמורות בראש, ומצב של אפתיה, או משהו דומה. לאחר שהפסקתי להשתמש לאחר כ- 5 חודשים בערך, כל התופעות נעלמו, היו לי עדיין לעתים הרגשות של חולשה פתאומית, אבל השאר לא היה. בנוסף, בעבר כשהיו לי התופעות נבדקתי אצל ניורולוג, אף אוזן גרון, בדיקת ENG, צילום צוואר (לבדוק חוליות), ובדיקת עיניים, ועוד, אפילו למיון תל השומר הגעתי, ועשו את הבדיקות המקיפות שעושים לאלה שנכנסים ישר למיטת טיפולים (כן, חרדתי..) ואמרו לי שהם לא מוצאים כלום, ויתכן שזה ממתח. אף אחד לא מצא כלום, הניורולוג אמר לי שזה כנראה ממתח, ונתן לי את הציפרלקס. בנוסף, חשוב אולי לציין, שאני עובד המון מול מחשב, בממוצע 8-10 שעות ביום. אני כבר התייאשתי מזה שאף אחד לא מוצא כלום כי זה מציק שאתה לא יודע מה הבעיה אצלך, ואיך לטפל בה, אני משום מה לא בטוח שזה נפשי, אולי זה מהחוליות בצוואר או משהו, שלוחץ על הדם או העצבים (שמעתי שיש כזה דבר), בבקשה תעזרו לי, כי ממש ממש אין לי כח לסבול את זה יותר. אני יודע שאני חרדתי קצת (לא ממש, פעם הייתי יותר), ואני יודע שאני מסוגל לגרום לעצמי לחוש דברים פסיכולוגית, אבל אני רוצה להיות בטוח אם אפשר לשלול אפשרויות שזה פיזיולוגי, + המלצות מה כדאי לי לבדוק, או/ו מה כדאי לי לקחת כטיפול במקרה שזה פסיכולוגי. (רוצה משהו בלי תופעות לוואי, וכמה שפחות כימי) + המלצות לאיזה פורומים נוספים אפשר להפנות את המקרה הזה. סליחה על האורך, ותודה רבה רבה רבה !

להבנתי ניתן לחלק את תלונותיך לסחרחורות התקפיות ולתחושות של ניתוק. סחרחורת בעל אופי סיבובי אמיתי (ורטיגו) המותארת כתחושה שכל העולם סב סביבך עשויה לנבוע ממקור האוזן הפנימית או ממקור המוח.אני מניח כי עברת את הבדיקות הרלוונטיות ולא נמצאו ממצאים פתולוגים. התנתקויות קצרות עשוית להצביע על מקור כיפיוני ולכן ניתן להשלים את הבירור עם בדיקת EEG.במידה ואכן כל הבירור ימצא שלילי בהחלט סביר כי מדובר בתלונות שמקורן נפשי ןיתכן כי כדור ציפרלקס איננו הטיפול המיטבי ויש צורך לשנות טיפול תרופתי או להוסיף טיפולים פסיכותרפיים. מכל מקום חשוב מאוד לשמוע את התלונות ממקור ראשון,לקבל היסטוריה רפואית מלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית. הינך מוזמן לפנות למרפאות הנוירוולגיות במרכז הרפואי תל אביב.

25/01/2008 | 15:21 | מאת: מישהו

אני יעשה זאת. תודה רבהה !!

02/02/2010 | 08:09 | מאת: משהי

שלום רב, אני ממש בהלם אני קוראת את מה שכתבת ואני לא מאמינה בדיוק מה שאני עוברת בתקופה האחרונה. לרגע חשבתי שאולי אני כתבתי זאת ואולי שחכתי. אני בת 30 עם בדיוק אותם תופעות מוזרות סחרחורת שהיא לא ורטיגו צמרמורות בראש חוסר נוחות ראיה מעורפלת וחולשה מנותקת מהמציאות. מה שהכי מייאש שאף אחד לא מוצא כלום ואף אחד גם לא מבין. אני אושפזתי בבית חולים עברתי את כל הבדיקות הניורולוגיות ושום דבר תודה לאל, אך זה מאוד מאוד מפריע לי ודי מפחיד. אם משהו מצא לך פתרון אנא עדכן אותי אני אשמח לדעת כי עד היום מזה חצי שנה אני רצה מרופא לרופא וכלום. אני מאוד מאוד אשמח לדעת....

07/05/2010 | 11:35 | מאת: שרית מחיפה

שלום לכם גם אני סובלת בדיוק מאותם תופעות בדיוק , זה כל כך מייאש שחבל על הזמן.בת 37 בחצי השנה שעברה לא היה רופא שלא עברתי ואף אחד לא מבין...בבקשה תאדכנו אותי גם.

16/06/2010 | 12:52 | מאת: רתם

אני קוראת ולא מאמינה גם אני חווה את אותן תופעות חשבתי ללכת לרופא אוזן גרון

מנהלי פורום שבץ מוח