תוצאות המבחן לב-ראיה.האם יש צורך בצינטור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/03/2019 | 11:14 | מאת: נחמן

שלום,דוקטור! אני פונה אליך לגבי בני בן 23.לפני מספר ימים אישתי פנתה אליך בנדון. הייתי רוצה לדעת מהי משמעות התוצאות שקיבלנו במבחן לב-ראיה: זמן הבדיקה-7.5 דקות.דופק מירבי 173(87 מהחזוי) שהושג ברמת RER=1,28(מיצוי מאמץ מלא,פיסיולוגית) לחץ דם במנוחה 138/79.לחץ דם בשיא המאמץ 161/86 רמת VO2 מירבית:20(44% מהחזוי) רמת O2-Pulse מירבית:8(50% מהחזוי) רמת VAT - 10(22% מרמה מירבית מרמת VO2 חזויה).אין שינויים איסכמיים באקג בזמן מאמץ. האקו האחרון במאמץ נעשה לפני כחודש ע''י פרופסור טופילסקי יאן והיה תקין.בשנה האחרונה נעשו בדיקות אקו במאמץ ובדיקות מאמץ גם במסגרת הצבא בו שירת בני וגם בקפלן.כולן היו תקינות.בסיטי כלי דם גדולים תקינים(לפחות כך מתואר).אנחנו נמצאים בשלב חיפוש של רדיולוג שיוכל לעשות רויזיה של סיטי. הייתי רוצה לדעת עד כמה המצב הוא חמור?האם לדעתך יש צורך בצינטור/ניתוח/השתלה חס וחלילה? אנו דואגים מאוד.מדובר בבן יחיד. בתודה ובברכה, נחמן

נחמן שלום, בדיקת CPET אינה בדיקת הבחירה לאיבחון סיבה לכאבי חזה. הבדיקה משמשת להערכה של אי ספיקת לב, מומים מולדים מחלות ריאה, יתר לחץ דם ריאתי וכושר גופני. אינני מומחה בתחום פענוח של בדיקות CPET, אך אם בדיקת האקו תקינה ומבחן המאמץ תקין, יש להתחשב בשאר הממצאים בבדיקות הגופניות כגון משקל גוף, כושר גופני, מסת שריר וכד'. אם הלחץ הריאתי תקין בבדיקת האקו ותפקוד הלב תקין, בדיקת צנתור והשתלה אינם נחוצים ואינם רלוונטיים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים