תרופה אספירין / קסרלטו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/07/2017 | 11:24 | מאת: nicola

רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

ניקולה שלום, אם אתה סובל מפרפור או רפרוף פרוזדורים, בהתאם לתחלואה הנלווית המתוארת, יש התוויה לטיפול אנטיקואגולנטי להפחתת הסיכון לארועי מוח, וזאת בתנאי שהסיכון לדמם אינו גבוה במיוחד. טיפול לעיכוב טסיות באמצעות אספירין, אינו יעיל באותה המידה למטרה זו. אם אינך סובל מפרפור פרוזדורים, כפי שעולה מבדיקות ההולטר שביצעת (אשר משקפות את הקצב רק בעת הרישום), אין התוויה לטפול אנטיקואגולנטי. תוכל לקרוא יותר בנושא את תשתמש בחיפוש בגוגל במילים CHADS VASC. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים